Menderes Anadolu Lisesi, Avrupa’ya Açılmaya Devam Ediyor

Menderes Anadolu Lisesi, Avrupa’ya Açılmaya Devam Ediyor

2012/2014 yılları arasında FESAT (Feeding Europe Applying Sustainable Technologies) Projesi’ni tamamlayan Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Proje Ekibi büyük bir başarıya daha imza attı.

NAZİLLİ Menderes Anadolu Lisesi, Ulusal Ajans tarafından açıklanan AB Erasmus Programı okul ortaklıkları projeleri kabul listesindeki Aydın iline ait üç projeden ikisinin ortağı olmayı başardı. Okul Müdürü Mehmet Atay, projelerden birinin Danimarka koordinatörlüğünde İspanya, İtalya, Avusturya, Yunanistan ve Türkiye ortaklığında 2014-2017 yıllarını kapsayacak EUNEEDSU (Avrupa’nın Size İhtiyacı Var) isimli proje olduğunu söyleyerek, ayrılan bütçenin 39 bin 480 Euro olduğunu belirtti. Atay, bu projenin gençlerde eğitim, erken okul terki, iş ve uluslar arası uyum ve entegrasyon konularını kapsayacağını vurguladı.

• PROJENİN BÜTÇESİ 32 BİN 620 EURO

Menderes Anadolu Lisesi Avrupa Proje Ekibi’nin gerçekleştireceği ikinci proje BRIDGES (KÖPRÜLER) adını taşıyor. Bu proje İtalya koordinatörlüğünde Fransa, Romanya, Yunanistan ve Türkiye ortaklığında gerçekleştirilecek ve 2014-2016 yıllarını kapsayacak. Köprüler isimli bu projenin bütçesi 32 bin 620 Euro olarak açıklandı. Proje Ekibi, amaçlarının gençlere mezuniyet sonrası yapabilecekleri geleneksel ve yeni meslekleri tanıtmak, gençlerin iş dünyasına uyumlarını sağlamak ve doğru meslek seçimiyle onları hayata hazırlamak olduğunu belittiler.

nazilli-menderes-anadolu-lisesi-(1).jpg

nazilli-menderes-anadolu-lisesi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.