Merakla gelen inanılmaz ölüm

Merakla gelen inanılmaz ölüm

MANİSA’nın Yunusemre İlçesi’nde yaşayan 55 yaşındaki Muzaffer Yardımcı, evine giderken yol kenarında görüp merak ederek durduğu ve izlemeye başladığı kanal açma çalışması sırasında, tazyikli suyun boynuna isabet etmesi sonucu boğazının yırtılmasıyla öldü

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında, Karaali Mahallesi ile Akgedik Mahallesi arasındaki bağ yolunda meydana geldi. Bağından topladığı asma yaprağını motosikletine yükleyen BAĞ-KUR emeklisi Muzaffer Yardımcı, Karaali Mahallesi’ndeki evine doğru yola çıktı. Bir süre sonra yol kenarında Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na (MASKİ) bağlı kanal açma aracını gören Yardımcı, motosikletini kenara çekti. MASKİ’nin çalışmaları yakından görmek için kanal aracının yanına giden Yardımcı, iddiaya göre, uyarıları da dikkate almadı. Kanalın nasıl açıldığını izlemek için iyice yaklaşıp bakınmaya başladı. Bu sırada bağlantısı olan kanalın üç metre mesafedeki diğer girişine boruyla verilen tazyikli su, 200 bar basınçla Yardımcı’nın baktığı kanalın ağzından fırlayıp boynuna isabet etti. Boğazında yırtık oluşan Yardımcı’nın kanlar içinde yere yığıldığını gören MASKİ çalışanları, yardımına koştu. sağlık veJandarma ekiplerini arayan MASKİ görevlileri, yardım istedi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Muzaffer Yardımcı’nın kan kaybından olay yerinde öldüğü belirlendi. Yapılan inceleme sonrası Yardımcı’nın cesedi Manisa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

 
 
 


Olay öncesinde Yardımcı’yı uyardıklarını belirten MASKİ yetkilileri, "Üç defa kendisine sulama kanallarının yanına gelmesin diye uyarıda bulunduk. Daha sonra tıkanan sulama kanalını açmak için çalışmalara başladık. Tıkanan sulama kanalını açmak için basınçlı su makinesini çalıştırdığımız sırada bu olay yaşandı. Kanal açma aracının önüne gittiğimizde o kişinin yerde kanlar içinde olduğunu gördük. İncelemek için kafasını sulama kanalının içine doğru yanaştırmış. 200 bar basınçla gelen tazyikli su da boğazına çarpmış" dedi.

Karaali Mahallesi Muhtarı Salih Bulut, "Kimsenin aklına böyle bir olayın yaşanacağı gelmezdi. Yardımcı köyümüzde sevilen biriydi. Ancak bir anlık merakı kendisinin hayatına mal oldu" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.