Meral Akşener, İzmir'den Seslendi

Meral Akşener, İzmir'den Seslendi

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, İzmirlilere seslendi. Akşener, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu unutmayacağız. MHP'yi, AKP'nin arka bahçesi yaptırmayacağız." dedi.

 

Kongre sürecindeki MHP'de Genel Başkan Adayı Meral Akşener, Gündoğdu Meydanı'nda İzmirlilere seslendi. 5 binin üstünde vatandaşın katılımıyla gerçekleşen mitingde, Akşener'den önce sahneye ilk olarak Eski MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu çıktı. Dervişoğlu başta 25. dönem MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan ve MHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Taşer olmak üzere, Akşener'e destek veren isimleri ve ilçe başkanlarını davet etti.

Selamlama sonrası kürsüye çıkan Akşenerin konuşması, sık sık "Başbakan Meral" sloganlarıyla kesildi. Akşener'in konuşmasından öne çıkanlarsa şöyle oldu:

"Harekete geçmiş milli irade burada. 1 Kasım sonuçlarını hak etmedik. MHP'nin potansiyeli çok daha yüksektir. Ey Türk milliyetçileri, kalkın ayağa. Gelin sesimize kulak verin. 1919'da olduğu gibi kalkın ayağa. Biz milletimizin sesini, ülkücü iradenin sesini duyduk. Her türlü iftira atıldı, hakaret edildi. Zannettiler ki yıldıracaklar. Onlar Ülkücü iradeyi, onlar milli iradeyi, onlar Türk kadınını tanımıyor. 

Ver yesin, ört uyusun!
 
Havuz Biz paralel değiliz, bize bunları söyleyenlerin tamamı yamuk. Allah'ın sopası yok. Asıl darbe Başbakan'a, Saray tarafından yapıldı. Bir Başbakan, tarafsızlık yemini etmiş bir Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alındı. Bu iş Türk demokrasisi için ayıptır. Bu ülkeye yazıktır. Oy veren seçmene yazıktır. Gözlerimizin önünde saray darbesi oldu. 22 Mayıs'ta AKP kongre yapıyor. İmzayı biz topladık, kongreyi AK Parti yapıyor. Bizimkiler gittiler ilçe hakimlerine suç işleterek kararlar aldılar. AKP 14 yılda çok rahat etti. Ver yesin, ört uyusun yaşadılar. Ben geldikten sonra şu muhteremlere ot yoldurmazsam namerdim. MHP'yi sarayın, AKP'nin arka bahçesi yaptırmayacağız. 
 
Eskittiniz o sandalyeleri. Oturdunuz üstüne, kalkmadınız. Kapattınız kapıları, ne milletin ne ülkücülerin sesine kulak verdiniz. Çıkın odalarınızdan, kalkın koltuklarınızdan, eskitin ayakkabılarınızı, gelin bu meydana. Duyun bu sesi, görün bu meydanı, yapın gereğini.
 
Bir başbakan, İzmir için gavur İzmir der mi? İzmir'e neden gavur İzmir dediler? Çünkü İzmir ilk işgal edilmeye çalışılan, ilk kurşunu atan yer. İzmir, Hasan Tahsin'in çocuklarıdır. İşgal güçlerinin çeşitli yerlerde işbirlikçileri var. İzmir'de var mı? Yok. İzmir'e gavur dediler. İzmir Türk'tür Türk!
 
Abiler ne içtiniz siz?
 
Çağrı heyeti, 15 Mayıs'ta kongre kararı aldı. Kıyamet koptu. Ne meraklıymış havuz medyası MHP'nin iç işlerine. Gençlerin diliyle diyorum ki, ablalar abiler ne içtiniz siz, hangi kafadır bu? 15 Mayıs'ta kongremiz olacak. Her türlü engellemeye rağmen, Ankara'da Berlin'de olduğu gibi hakimler var. İnanıyorum ki yargıçlarımız, hukukçularımız hukuka uygun bir karar verecekler. 
 
Korkunun ecele faydası yok. Geliyoruz, iktidar olacağız. 
 
İzmir bugün şehidine ağlıyor. Ben de cenazesine katıldım. Kardeşimiz ile beraber bütün şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Her biri Peygamber efendimize komşu olsun inşallah. Bir terör mücadelesi yapılıyor. O mücadeleyi şu anda yapanlara elbette destek oluyoruz. İktidarımızın ilk 6 ayında terörün belini kırmazsak gideriz. Daha önce kırdık, şimdi de aynen yaparız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.