Meram’da Anneler Günü Etkinliği

Meram’da Anneler Günü Etkinliği

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, düzenlediği Anneler Günü etkiliğinde birçok gruptaki anneleri bir araya getirdi.Meram Belediyesi tarafından Anneler Günü münasebetiyle bir düğün salonunda düzen...

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, düzenlediği Anneler Günü etkiliğinde birçok gruptaki anneleri bir araya getirdi.

Meram Belediyesi tarafından Anneler Günü münasebetiyle bir düğün salonunda düzenlenen programa Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ablası Ayşe Çalık, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya’nın eşi Funda Kaya, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Huzurevi Müdürü Ali Osman Ünlü ve şehit ve gazi anneleri, Huzurevi’ndeki anneler, engelli anneler ve engelli çocukların anneleri, koruyucu anneler, geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Gödene Mahallesi’ndeki çocukların anneleri, şehrimizde bulunan Suriyeli anneler ile Anneler Günü etkinliği kapsamında kente ziyarete gelen Çorumlu anneler de misafir edildi.

Programa katılan tüm annelerle ayrı ayrı ilgilenen ve Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Toru, günün anısına tüm annelere gül hediye etti.

“ANNELERİMİZ HEP YANIMIZDA”

Hayat yolculuğunun ilk anından itibaren en yakınımızda daima annelerin yer aldığını kaydeden Başkan Toru, “Evlat kendi bedeninden, kendi canından bir parçadır anne için. Annelerimizdir bizi bizden iyi tanıyan, annedir ilk doyuran ve yardıma ilk çağırdığımız hep annemizdir. Bir evlat annesinin gözünde hep aynı yaştadır, ne büyür ne de yaşlanır. Gözyaşımızı silmeye, yaralarımızı sarmaya ilk önce annemiz koşar. Hep bir annedir; iyiliği, erdemi, vefayı yavrusuna öğütleyen. Annemizdir varlığıyla teselli bulduğumuz, zor günümüzde yanı başımızda dimdik duran. Yokluğunda yeri dolmayacak olan annemizdir” dedi.

“ANNELER ÖMÜR BOYU SEVİLİR”

Dünyayı değiştiren adamları da dahileri de annelerin yetiştirdiğini ifade eden Başkan Toru, “Annelerdir kınalı kuzuları, Mehmetçiği vatan savunmasına yollayan. Filistin’de yavrusuna siper olan ve şehadete yürüyen bir annedir. Zulme direnen, zalime meydan okuyan her yiğidin başını, şefkatle bir anne eli okşar. Anneler sadece bir gün değil bir ömür boyu sevilir. Her an her fedakarlığa hazır olan annelerimize muhabbetlerimi sunuyorum. Ahirete intikal etmiş annelerimizi rahmetle ve hayır dua ile anıyorum. Anneler var oldukça Anadolu var olacak, dünyayı sevgi ve merhamete çağıracaktır. Yeni bir Türkiye doğacak ve yeni bir dünya kurulacaksa bunu da anneler başaracaktır. Annelerimizin günü kutlu, ömürleri bereketli olsun. Evlatlarına emek veren, destek veren cefakar annelerimize hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, programdaki en yaşlı anne olan 1915 doğumlu Sadriye Çeltikçioğlu’na çiçek hediye etti.

Huzurevi’nde kalan sanatçı Necla Yenikaynak, verdiği mini konserle büyük alkış aldı.

Programa katılan tüm annelere günün anısına çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.