Mersin’de 216 Bin Kişinin Sigorta Primini Devlet Ödüyor

Mersin’de 216 Bin Kişinin Sigorta Primini Devlet Ödüyor

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, gelir testi düşük olan 216 bin kişinin primlerinin devlet tarafından ödendiğini söyledi.Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Gülpak, beraberindeki heyet ile birlikte...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, gelir testi düşük olan 216 bin kişinin primlerinin devlet tarafından ödendiğini söyledi.

Mersin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Gülpak, beraberindeki heyet ile birlikte ’Sosyal Güvenlik Haftası’ dolayısıyla, Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Çakacak, tüm kurum çalışanlarının Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutladı. Güvenlik ihtiyacının insanoğlunun var olduğu tarihten itibaren bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Çakacak, "Devletin en önemli görevi vatandaşın huzur ve güveni olan asayişi sağlamaktır. Bu güvenlik sağlandıktan sonra, diğer yaşam şartlarının artırılması yönünde sosyal güvenlik kavramı gibi güvenlik vesayetleri ön plana geçmektedir. Özellikle sanayileşmenin artması ile birlikte ülkelerin vatandaşlarına, refah seviyesi daha yüksek bir hayat sunması ile birlikte sosyal güvenlikte ön plana çıkmıştır" diye konuştu.

Bütün ülkelerde 1945 yılından sonra sosyal güvenlik alanında yasaların çıkarıldığını hatırlatan Çakacak, "Özellikle 2008 yılından itibaren sosyal güvenlik anlamında ülkemizde reform düzeyinde düzenlemeler yapıldı. Genel Sağlık Sigortası’nın uygulanmasıyla, vatandaşlar gelir testi yaptırmaya başladı. Yapılan gelir testinde, gelir düzeyi düşük olan vatandaşların sigorta primleri ise devlet tarafından ödeniyor. Mersin’de de 216 bin kişinin sigorta primleri devlet tarafından ödeniyor" dedi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Gülpak ise sosyal, güvenlik hakkının en insani, en temel insan haklarından birisi olduğunu belirterek, "Bir yıl boyunca yaptığımız faaliyetlerde bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu hafta özel olarak, farkındalık oluşturmak için var. Bu hafta kapsamında da çeşitli ziyaretler yaparak kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.