MESLEKTAŞIMIZA ÇİRKİN SALDIRI

MESLEKTAŞIMIZA ÇİRKİN SALDIRI

Efeler’de meydana gelen bir olayı haber yapmak isteyen Bakış Gazetesi Muhabiri Osman Akçay, olayı görüntülemeye çalıştığı sırada saldırıya uğradı. Olay sonrasında Efeler Polis Merkezi önünde bir araya gelen Aydınlı gazeteciler, Akçay’a yapılan saldırıyı k

Olay, Kurtuluş Mahallesi 2022 Sokak’ta öğle saatlerinde meydana geldi. Yüksekten düşerek yaralanma vakasının ihbarını alan Gazeteci Osman Akçay, merdivenden düşerek yaralanan ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki T. S.’yi görüntülerken, T. S.’nin yakını V. S. ve diğer kişiler tarafından darp edildi. Efeler Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olan Gazeteci Akçay, “Kaza haberini duyunca haber yapmak için olay yerine gittim. Birkaç kare fotoğraf çektikten sonra fotoğraf çekmememi ve çektiğim fotoğrafları da silmemi istediler. Fotoğrafları silmeme rağmen saldırdılar ve darp ettiler. İyi bir dayak yedik. Hastaneye giderek rapor aldım. Kaşımda ve dudağımda darp izleri var. Saldırganlardan şikayetçi oldum” dedi.

“AYDIN BASININ GÜR SESİNİ KİMSE KESEMEYECEK”

Yaşadığı üzücü olayı duyan meslektaşları da Osman Akçay’ı yalnız bırakmadı. Olayı duyarak Efeler Polis Merkezine gelen Aydınlı gazeteciler, Akçay’ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından toplanarak saldırıyı kınadı. Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, gazetecilere yönelik saldırıların son günlerde arttığına dikkati çekerek, Akçay’ın durumun hassasiyetinin farkında olarak davrandığını ve buna rağmen saldırıya uğradığını söyledi. Saldırıyı kınayan Deniz, Aydınlı gazetecilerin bir araya gelerek yaşananlara tepki göstermesinin saldırılara en büyük cevap olduğunu söyledi. Saldırıların bir daha yaşanmamasını da dileyen Başkan Deniz, “Aydın basının gür sesini kimse kesemeyecek. Emniyet güçlerinin de konunun takipçisi olmasını istiyoruz” dedi.

“BU BASİT BİR OLAY DEĞİLDİR”

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın da, saldırının sadece Gazeteci Osman Akçay’a değil, bütün Aydın basınına yapıldığını belirterek, “İnsanlar, sevinçli ve güzel günlerinde ‘beni de çek’ deyip kederli günlerinde ‘neden çekiyorsun?’ diyorsa, bu işte bir çelişki vardır. Gazeteciler bütün alanlarda kamuoyunu bilgilendirmek için bulunmaktadır. Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilere önce kamu görevlileri sahip çıkmalıdır. Bu basit bir olay değildir. Yarın daha büyük olayları yaşamayacağımızın garantisi yok. Belki burada üzüntülü bir olay için toplandık, ancak bugün 43 derece sıcakta, herkesin tatilde olduğu bir günde toplanabilmenin sevincini yaşıyoruz. Mesleki dayanışma için kısa sürede toplanabilmek büyük bir başarıdır. İnşallah, meslektaşlarımız bir daha böyle saldırılara maruz kalmaz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.