Meyve-sebze siyaseti değil hizmet istiyoruz

Meyve-sebze siyaseti değil hizmet istiyoruz

Siyaset arenası lafla başlar, sözle devam eder, icraatla sona erer. Maalesef Aydın’ın havasında mı var sıkıntı anlamış değilim. Bizim siyasetçilerde “laf vaar, icraat yok”.

 Aa gösterişi unuttum oda var. Anketlerde birinci çıkıyoruz… Türkiye’de en iyi belediye de Aydın’daymış… 

Yıl: 2014, Yer: Nazilli, 30 Mart seçimlerine kısa bir süre kala Nazilli’ye gelen dönemin Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sayısı 40’ı geçen projelerini anlatmaya başladı. Salonda bulunan yüzlerce vatandaş, başkanın ağzından çıkan her söze öyle inanmış ki “yapılır ya ne olacak” diyordu.

PROJELERE GÖZ ATALIM;

“Kuşadası’ndan Buharkent’e kadar 22 noktada alt geçit yapılacak. Bu sayede 133 kilometrelik yol 28 dakikaya kısalacak.” Bu söze herkes inanmıştı. Ama arkamıza dönüp baktığımızda gözle gördüğümüz bir “ASTİM KAVŞAĞI”  var…  Yapılıyor yapılmasına da aylardır bitirilemedi. Vatandaş her gün çile çekmeye devam ediyor. Yer oynuyor, tehlike çanları çalıyor, zaman daralıyor. 22 kavşak bu hızla giderse 2030’da anca biter.

“Nazilli İstasyon Meydanı projesiyle trafik alttan verilecek, meydanda insanlar rahat nefes alacaktı.” Sonuç; KOD KURTARMIYORMUŞ-FİYASKO

“Aydın’da , Eski minibüs garajının olduğu yere Zafer Meydanı İş Merkezi projesi” hayali. Sonuç; VALİ İZİN VERMEMİŞ

 İkinci ligde mütevazi şekilde ilimizi temsil eden Aydın 1923 takımına yeni bir stad kazandırılacak. Türkiye’de Süper Lig takımlarında dahi bulunmayan, “50 Bin kişilik Zeybek Arena stadyumunu yeni yapılan terminal binası arkasına inşa edecekti”…  Aradan geçen 2.5 yıl var mı bir gelişme: YOOOK. DAHA ÇOK BEKLERİZ

“İl genelinde bütün yollar asfaltlanacak. Aydın merkez, Söke ve Nazilli’ye asfalt şantiyesi kuracağız.“Ne diyordu Çineli bir vatandaş; “Yoğurt değil, yol istiyoruz”.

“Menderes Nehri rekreasyon alanı projesiyle yeni bir yaşam alanı oluşturulacak”. Sonuç; Maalesef

“20 yeni fabrika, 1000 yeni istihdam projesiyle şehir kalkınacaktı.” Sonuç; Nerede o günler…

“Aydın’ın tarihi eserleri ve ören yerleriyle ön plana çıkması hedefleniyordu. Özellikle Aydın’ın sembolü Trailles Antik kenti hak ettiği değeri bulacak, ışıklandırılacak ve turlar düzenlenecekti”. Sonuç; Önümüzdeki senelere bakacağız…

Vaatler devam ediyor etmesine de ortada sonuç yok. 1 milyarı geçen bütçe, ilçelerden gelen 608 milyon lira ile hayata geçirilemeyen onlarca proje neyi bekliyor Sayın Özlem Çerçioğlu. Patates, domates, biber, fide, portakal, nar dağıtmakla ne hedefleniyor?. ASKİ’ye aktarılan paralar verilen hizmetlerin çok çok üstünde. Alt yapı namına bu şehirde göstermelik iş yapmayın. Nazilli’de ve diğer ilçelerde her gün patlayan su boruları 2 yıl önce niye patlamıyordu. Bence ASKİ yönetimi  hemen yanı başımızda bulunan Denizli’ye gidip orada eğitim alsın.

Sayın Çerçioğlu;  27 ay önce ne konuştuysanız, gereğini yapın. Bu şehrin hizmete ihtiyacı var. Yola ihtiyacı var. İş alanlarına ihtiyacı var. Köprülere ihtiyacı var. Bu şehrin yaşanılabilir bir kent olma hayali var.         Vatandaş hizmet bekliyor. Meyve-sebze dağıtmakla sadece oy toplayabilirsiniz. Ama insanların sizi iyi hatırlaması için verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz gerekir. Vali’ye küsmeyin, İlçe Belediye Başkanlarına krallık yerine yoldaşlık yapın. Yapın ki bu şehir kalkınsın. Yapın ki bu millet size saygı duysun. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum