Mezarcı Çevik: Mezar taşı satışları durdu

Mezarcı Çevik: Mezar taşı satışları durdu

Nazillili 30 yıllık mezarcı, 52 yaşındaki Selahattin Çevik, ülkede ekonomik kriz yaşandığını, bunun kanıtının da mezar taşı satışlarının durması olduğunu öne sürdü.

Nazilli çevresinde 30 yıldır mezar taşı ve mermeri sattığını, 25 yıldır da pazartesi günleri Karacasu Pazarı'nda sergi açtığını söyleyen Selahattin Çevik, ''Ülkede ekonomik kriz var. 5 aydır sadece bir mermer mezar sattım. O da taksitle gitti. Hiç bu kadar durgun bir dönem görmedim. Daha önce mezar ya da mezar taşı yaptırmak isteyen vatandaşlar sıraya girerken, aylardır siftah yapmadan evine dönüyorum. Anahtar teslimi kampanya yaptım. Ölecek vatandaşlar şimdiden yerini alsın, dedim. Yine de gelen giden olmadı'' dedi.

 

HAYIRLI İŞLER DİYEN YOK

 

Çevik, ''25 yıldır Karacasu'da kurulan pazara gelir giderim. İşler çok kesat. 5 aydır siftah bile yapmadım. Ölen var ama mezar taşı yaptıran yok. İşim gereğince ekmeğimi ölen insanların üzerinden kazanıyorum. Herkes birbirine 'hayırlı işler' der. Bana 'hayırlı işler' diyen de yok. İnsanlar, 'hayırlı işler' derse ölen olacağını düşünüyor. Hiç bu yıl kadar kötü bir yıl geçirmedim. Eskiden pazartesi günleri 30-40 kişi, ölen yakınlarına mezar veya mezar taşı yaptırmak için sıraya girerdi. Şimdi 5 aydır siftah bile yapamıyorum. Bir tane mezar taşı verdim, onu da taksitle satabildim. Haftalardır siftah yapmadan eve gidiyorum. Mermer mezar fiyatları 850 liradan başlıyor, 10 bin liraya kadar çıkıyor” diye konuştu.

 

 

 

4cca27445cc619b3b8a559b8a60372db.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.