Mezitli Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Mezitli Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Mersin Turizm Platformu ile birlikte “Mezitli’yi Keşfedelim” sloganıyla hazırladığı "Mutlu Mezitli, Eko Turizm Projesi"ni Çukurova Kalkınma Ajansı’na (ÇKA) su...

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Mersin Turizm Platformu ile birlikte “Mezitli’yi Keşfedelim” sloganıyla hazırladığı "Mutlu Mezitli, Eko Turizm Projesi"ni Çukurova Kalkınma Ajansı’na (ÇKA) sunacak.

Mezitli Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, Mezitli Belediyesi 2014 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ile ilgili teklif ile belediye tarafından daha önce ihdas edilen boş ve dolu bulunan memur kadrolarının iptal ve ihdası ile ilgili teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Mezitli Belediyesi’ne bir adet greyder alınması için İller Bankası’ndan kredi kullanılmasına ve bu konuda Başkan Tarhan’a yetki verilmesine ilişkin teklif ise oy birliğiyle kabul edildi. Mezitli Belediyesi’ne ait Mutlu Mezitli Tarım, Turizm, Gıda, Organizasyon Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’nin ayni sermaye artırımı ile ilgili teklifin de ilgili komisyonlara havale edildiği toplantıda, komisyonlardan gelen raporlar da görüşülerek karara bağlandı.

Bu kapsamda, İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonları raporu doğrultusunda, Mezitli ilçesinin batısında Otoyol ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile ilişkilendirilerek, ‘ikinci el oto galericileri sitesi’nin yer seçimi yönünde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına başlanan 1/50.000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı ile yine Mersin Büyükşehir Belediyesince yapılacak/yaptırılacak ve onaylanacak olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunda değerlendirilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan, Mezitli Belediyesi meclis üyelerinin onaylamasıyla yeni bir projeyi daha hayata geçirecek. ÇKA 2015 Mali Destek Programı kapsamında "Üretim ve Çevre Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı”na sunulmak üzere hazırlanan proje de ele alındı. Mezitli Belediyesi koordinatörlüğünde Mersin Turizm Platformu işbirliği ile turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik "Mutlu Mezitli, Eko Turizm Projesi" adı ve "Mezitli’yi Keşfedelim" sloganı ile ÇKA’ya proje başvurusu yapılmasına yönelik ilgili teklif de oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.