Mezitli Kent Konseyi Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanını Ağırladı

Mezitli Kent Konseyi Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanını Ağırladı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kent Konseyi’, bu yıl ilkini düzenlediği ’Mezitli Söyleşileri’ kapsamında, Bursa’nın Nilüfer belediyesi Başkan Danışmanı Emre Feza Soysal’ı ağırladı.Kent Konseyi’nin ‘Mez...

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Kent Konseyi’, bu yıl ilkini düzenlediği ’Mezitli Söyleşileri’ kapsamında, Bursa’nın Nilüfer belediyesi Başkan Danışmanı Emre Feza Soysal’ı ağırladı.

Kent Konseyi’nin ‘Mezitli Söyleşileri’ toplantısı, Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Eroğlu moderatörlüğünde ‘Sosyal ve Kültürel Çalışmalarda Nilüfer Belediyesi’ başlığıyla yapılan toplantıya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Emre Feza Soysal, meclis üyeleri, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Ulaş Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Kent Konseyi’ndeki en önemli amacının, belediyenin projelerinin halka anlatmak olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Bayraktar, bu söyleşilerle farklı yerlerdeki belediyecilik tecrübelerini tartışacaklarını kaydetti.

Başkan Tarhan da diğer belediyelerle beraber kent konseyleri arasında bir bağ oluşturduklarını ifade etti. Mezitli’nin giderek büyük bir aile haline geldiğinin altını çizen Tarhan, "Mezitli Kent Konseyi’nin büyümesi ve Mezitli’nin sınırları dışına çıkması gerektiğine inanıyorum. Böylelikle adını tüm Türkiye’ye duyuracaktır. Hayata geçirdiğimiz önemli projelerimizi birçok belediye örnek alıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Biz de daha iyi hizmet verebilmek adına bazı belediyelerin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilerleyen belediyeler, Türkiye’de parmak sayısı kadar azdır. Birçoğu eski ve katı kuralları olan belediyecilik anlayışı ile ilerliyor. Böyle bir yönetim biçimi olmamalı. Bu yönetim biçimini değiştirmemiz gerekiyor. Değişmezse şayet, aydınlık bir Türkiye’yi sadece hayal ederiz. Tabi sizlerin desteği ile mücadele vermemiz lazım" dedi.

Her kentin kendine ait dokusu olduğunu belirterek, Bursa Nilüfer Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Soysal ise Mezitli Belediyesi çalışmalarını beğendiğini ve burada hayata geçen projeleri örnek göstereceğini dile getirdi. Daha sonra toplantıya katılanlara hazırladığı sunumu izleten Soysal, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.