MHP İkiye bölündü

MHP İkiye bölündü

MHP Aydın Teşkilatı'nda başlayan disiplin kuruluna sevk işlemleri hızla devam ederken, son olarak disipline sevk edilen Nevzat Yaşar, Hayri Güleç ve Mustafa Seven'in savunmalarını verdiği öğrenildi.

Savunmasını veren üyelerden Nevzat Yaşar, "Ben bu davaya 45 yılımı verdim. Bizi yolumuzdan kimse ayıramaz" dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Yönetim Kurulu'nun, Genel Merkez ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye hakaret ettikleri iddiasıyla Nevzat Yaşar, Mustafa Seven ve Hayri Güleç’i, İl Disiplin Kurulu'na sevk etmesi MHP’de iplerin gerilmesine neden oldu. Daha önce Genel Merkez ve Genel Başkan hakkında haksız ve asılsız yorum yapanları cezalandıracağını duyuran MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak’ın, 25. Dönem MHP Aydın milletvekili adayı Hayri Güleç’i, Efeler İlçe Yönetim Kurulu eski üyesi Nevzat Yaşar ve MHP Efeler eski İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Seven’i Genel Merkeze ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye hakaret ettikleri iddiasıyla disiplin kuruluna sevk ettiği öğrenildi.

 

ÇOĞUNLUK DEĞİŞİM İSTİYOR İDDİASI

 

7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan oy kayıpları ve değişiklik isteklerinin ardından yaşanan disiplin süreci, neredeyse partiyi ikiye böldü. Kulislerde MHP'nin 23 delegesi bulunan Aydın’da 18 delegenin değişiklik için imza attığı konuşuluyor.

 

“DOĞRULAR ÜSTÜN GELECEKTİR”

 

Disipline sevk edilerek savunmaları istenenlerden, Efeler İlçe Yönetim Kurulu eski üyesi Nevzat Yaşar, "Bugün Disiplin Kurulu'na savunmamızı verdik. Ben ve diğer arkadaşlarımın yanlış bir şey yaptığını düşünmüyorum. Ben 45 yıldır hiçbir şey beklemeksizin bu davanın adamıyım. Bu ve bunun gibi tehditler, bizi yolumuzdan edemez. Disiplin Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyorum. Ne Genel Merkez'e ne de Genel Başkanımıza hakaret etmedim. Doğruların üstün geleceği inancındayım” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.