MHP’de üçüncü ihraç şoku

MHP’de üçüncü ihraç şoku

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında katılmayan Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ve Meclis Üyesi Hüsamettin Ayaz’ın disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından..

 MHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul'un da partiden ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiği bildirildi.

MHP’yi hançerleyenlerden hesap soracaklarını belirten MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, son gelişmeleri değerlendirerek, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin Aydın MHP’nin içeriden hançerlendiğini kendilerine ifade ettiğini belirtti.

Parti il binasında açıklama yapan ve Aydın’da MHP’nin 1 milletvekili çıkarmasından hoşnut olmadıklarını bildiren İl Başkanı Akbudak “Elbetteki çıkardığımız 1 milletvekili bizi memnun etmedi. İl Başkanları toplantısı için Ankara’ya gittiğimizde Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, Aydın İl Teşkilatı olarak bizi kabul etti. Genel başkanımız bize hitaben 'sizlerin bu seçimde kimlerle, nelerle mücadele ettiğinizi, sizleri içinizde kimlerin hançerlediğini bilen birisiyim' dedi. Biz de Aday adaylığı süresinden bu güne bizleri kimlerin hançerlediğini çok iyi biliyoruz. Hepsinin hesabını soracağız” dedi.

“YETKİ VERMEDİM”

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul’un istifasını da değerlendiren Akbudak, problemlerinin Havva Kukul ile değil, eşiyle olduğunu söyledi. Seçim döneminden beri Havva Kukul'un eşi Ömer Kukul’un davranışlarından rahatsız olduklarını ve seçim döneminde bu olayları sineye çektiklerini ifade eden Akbudak, “Kadın Kolları Başkanımızla ilgili meseleye gelince; Sayın Havva Kukul MHP İl Kadın Kolları Başkanı iken yeni il yönetimi seçildi. Tüzüğe ve teamüle göre kadın kolları başkanlığı yetkisi otomatikman düştü. Ben bu arada kadın kolları genel başkanımızı arayarak yetki istedim. Kadın kolları genel başkanımız seçimden sonra yetki belgesi konusunu ertelediğini bana bildirdi. Biz seçimi de dikkate alarak, onun gururunu korumak için yetkisi olmadığı halde kendisine başkan payesi verdik. Seçim bitti. Kadın Kolları Genel Başkanımız, Havva Kukul’un atanması hakkında benden görüş istedi. Ben de Havva Kukul’un eşi Ömer Kukul’un parti içinde genel başkana, seçilmiş milletvekiline yönelik küçük düşürücü hareketler içerisinde bulunduğunu belirterek, kendisi hakkında olumlu görüş bildiremeyeceğimizi belirttim. Bunun üzerine Havva Hanım'la partimizde helalleştik ve demirbaşları bize tutanakla teslim etti” diye konuştu.

“MHP OLMASAYDI HAVVA HANIMI KİM TANIRDI?”

Geçen hafta Havva Kukul ve Ömer Kukul’un sosyal medya ve basın yoluyla MHP’nin tüzel kişiliğini küçük düşürücü, partiyi yıpratmaya yönelik hareketlere kalkıştığını belirten Akbudak, “MHP’yi ne benim ne de başkasının yıpratmaya hakkı yoktur. MHP Eski Kadın Kolları Başkanı Havva Kukul’un partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi tarihe geçecek. MHP olmasaydı Havva Kukul’u kim tanırdı? Sosyal medya üzerinden partiye, genel başkana, milletvekiline olur olmaz konuşanlara karşı da tedbir alıyoruz. Bir kere Buharkent’ten Didim’e kadar hiçbir teşkilat yöneticimiz bu tür kişilere pirim vermeyecek. Sosyal medya üzerinden bu tür kişilerle iletişime geçmeyecek. Gerekirse arkadaşlıklarından çıkaracaklar, ilişkilerini kesecekler. Bundan sonra teşkilatı küçük düşüren kim olursa olsun gereği yapılıp, teşkilatla bağı kesilir” diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.