MHP’den Doğu Türkistan’daki Zulme Protesto

MHP’den Doğu Türkistan’daki Zulme Protesto

MHP Aydın Ülkü Ocakları, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı şiddetin sonucu 28 kişinin şehit olması ve Doğu Türkistan halkının yaşadığı zor durumu protesto için ‘zulme karşı hayır’ yürüyüşü düzenledi.

Aydın Zafer Meydanı’ndan başlayan protesto yürüyüşüne, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca, Aydın Türk Ocakları Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, Aydın TÜRKAV Başkanı Ümit Demir, MHP 25. Dönem Aydın Milletvekili Adayı Hüseyin Karagöz , MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Türkiye Kamusen’e bağlı sendika başkanları ile ilçe ocak başkanları ve milliyetçi kuruluşlara bağlı üyeler katıldı.

Aydın Zafer Meydanında saat 21.30 sıralarında toplanan Türk milliyetçileri, açtıkları pankartlarla kortej düzeni aldı. Zafer Meydanı’ndan sloganlar atarak ilerleyen kortej, Yağcılariçi sokağından hareket ederek Aydın Atatürk Kent Meydanı’na geldi. Burada basın açıklaması yapıldı.

‘’ZALİM ÇİN’’

Türk Milliyetçileri adına Atatürk Kent Meydanı’ndaki basın açıklaması, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca tarafından okundu. Çin’in yaptığı eylemlerim zalimlik olduğunu ifade eden Karaca, “Çin’in işgali altında ki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Zalim Çin Müslüman Uygur Türklerine vahşet uygulamakta ve bütün bu olanlar modern dünyanın gözleri önünde olmaktadır” dedi.

Ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerlerinin Çin zulmü tarafından ayaklar altına alındığını belirten Karaca; şöyle devam etti:

“Sözde demokrasi havarisi olan Batı özlerinde ki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadır. Çin Zulmü Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için gençleri sorgusuz sualsiz gözaltına almakta, bu gözaltılar ya idam ya işkence ile son bulmaktadır. Doğu Türkistan’da Ramazan ayında ezan susturulmak istenmekte, Müslüman Türkler alkol kullanmaya zorlanmakta, tüm insanı erdemler yok sayılmakta, Türk izleri şerefsizce silinmeye yok edilmeye çalışılmaktadır. Zulmün baş mimarı Kızıl Çin’i ve sessiz kalarak bu vahşete ortak olanları lanetliyoruz.”

‘UYGUR TÜRK’Ü KARDEŞLERİMİZ İNİM İNİM İNLEMEKTEDİR’

Yürüyüşte yer alan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

‘’Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türk kardeşlerimiz yüzyıllardır Çin zulmü altında inim inim inlemektedir. Orada sadece tutuklamalar işkenceler yapılmıyor. Demografik yapının değişmesi için Çin baskısı gün geçtikçe artıyor, Uygur Türklerini asimile edemeyen Çin Hükümeti orada zulüm ve baskısını gün geçtikçe arttırmaya devam ediyor.’’

Türkiye Hükümetinin oradaki zulme duyarsız kaldığını belirten Uzunırmak , Uygur Türklerinin Türklere olan sevgi bağlılığının üst seviyede olduğunu anlatırken bir ara gözleri doldu ve duygulu anlar yaşadı. Uzunırmak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Oradaki kardeşlerimiz Türkiye’ye o kadar bağlı ki hacca giderken bile önce İstanbul’a geliyor, oradan hacca gidiyor, yine hac dönüşü tekrar İstanbul’a uğruyor. Adeta Türkiye’ye uğramayı haccın bir farizası gibi görüyor. Orada ki soydaşlarımız bu denli Türkiye ile bir rabıta içerisindedir. Bunun için Türkiye’deki kardeşlerimiz soydaşlarımıza sahip çıkması gerekmektedir. Bunun sağlanabilmesi içinde Ülkücüler ve Türk Milliyetçileri Türk Milletini uyarmalı ve milletimizin bu konuda duyarlılığını arttırmak için çalışmalarını sistemli bir şekilde devam ettirmelidir.”

Basın açıklamalarının ardından yürüyüşe katılanlar Atatürk Kent Meydanı’nda Bozkurt yemini ederek, alandan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.