MHP'Lİ BAŞKAN'DAN ÇAĞRI!

MHP'Lİ BAŞKAN'DAN ÇAĞRI!

MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz MHP'li Haluk Alıcık'tan koltuğu devralan Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan'a seslenerek, "Dedikoduyu bıraksın. Resmi belgelerle konuşsun ve bir an önce belediyenin borcunu açıklasın" dedi.

Nazilli Belediyesi'ne fatura kadar tahsilat da geldiğini söyleyen Korkmaz, "Acaba tahsilatları bu borçlardan düşecek mi? Yoksa ha bire fatura mı biriktiriyor?" dedi.

MHP Nazilli İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz seçim sonrası ilk kez konuştu. Korkmaz'ın hedefinde geride kalan 40 güne rağmen belediyenin borcunu açıklamayan Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan vardı. Korkmaz, sokakta belediye borcu ve belediyede yolsuzluk olduğuna dair çok fazla söylemle karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek Özcan'ın ve ekibinin bu dedikodulara ortam hazırladığını ifade etti. "Özcan'ın dışarıdaki söylentilere mahal vermemesi gerekiyor" diyen Korkmaz, önceki dönem CHP'li başkan tarafından yönetilen Bozdoğan Belediyesi ile 2'nci döneme başlayan CHP'li Sultanhisar Belediyesinin borçlarını hatırlattı.

"SOKAKTA ÇOK FAZLA DEDİKODU VAR"
Nazilli Belediyesi Mayıs ayı toplantısında AK Partili meclis üyesi Bülent Sayar tarafından gündeme getirilen belediyenin borçları bu kez MHP'li Korkmaz'ın merceğine girdi. MHP Nazilli İlçe Başkanı Korkmaz, seçim sonrası belediyedeki yapılanmanın da çalışmaların da takipçisi olduklarını söyleyerek memnun oldukları ve olmadıkları bazı konular olduğunu dile getirdi. Özcan ile görüşmesinde MHP'li belediye personellerinin sadece parti tercihinden dolayı işten çıkarılmamasını rica ettiğini söyleyen Korkmaz, Özcan'ın isteklerine hassasiyetle yaklaşmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Memnuniyetle karşılayamadıkları konununsa sokaktaki dedikodular olduğunu belirten Korkmaz, "Belediyenin borcu şu kadarmış, bu kadarmış' gibi söylemler alıyoruz. Sokakta buna benzer çok fazla dedikodu var. Bu borcu artık açıklamaları gerekiyor. Kartla çalışanlar varmış. Bunların bin an önce açıklanıp, çıkartılacaksa işten çıkartılması gerekiyor. Çıkarmalarda da çalışmadıklarına dair ispatlarla ve delillerle kamuoyunu aydınlatmaları gerekiyor. Dışarıdaki söylentilere mahal vermemeliler. Bunların artık netleşmesi gerekiyor" dedi.

"ACABA TAHSİLATLARI BU BORÇLARDAN DÜŞECEK Mİ?"
Özcan'ın "Faturalar gelmeye devam ediyor" söylemine karşılık veren Korkmaz, "45 gün oldu. 'Hala fatura geliyor' diyor. Peki bu süre zarfında hiç tahsilat yapılmadı mı? Fatura geliyor ama tahsilat bedelleri de geliyor olmalı. Mesela iller bankasından ve büyükşehirden para geldiğini biliyoruz. Bunlara ek olarak Nazilli halkının tahsilatları var. Acaba tahsilatları bu borçlardan düşecek mi? Yoksa ha bire fatura mı biriktiriyor?" sorularını yöneltti.

MİLLET'İN YANINDA NAZİLLİ BELEDİYESİ İYİ DURUMDA
Korkmaz, Nazilli Belediyesi'nin borcunun birçok ilçe belediyesine nazaran iyi durumda olduğunu savunarak, 3 dönemdir CHP'li Tümer Apaydın tarafından yönetilen Bozdoğan Belediyesi ile 2'inci dönemine başlayan CHP'li Osman Yıldırımkaya tarafından yönetilen Sultanhisar Belediyesinin borçlarını örnek gösterdi. "Millet İttifakı ortağı CHP tarafından yönetilen 33 bin nüfuslu Bozdoğan Belediyesi'nin 80 bin, 20 bin nüfuslu Sultanhisar Belediyesi'nin dünya kadar borcu var" diyen Korkmaz, bu ilçelerle kıyaslandığında Nazilli Belediyesi'nin borcunun 200 ila 350 milyon bandında olması gerektiğini söyledi. Nazilli Belediyesi'nden Özcan'a 70 milyon borç bırakıldığını iddia eden Korkmaz, "Başkan Özcan bu miktarın her geçen gün arttığını söylüyor. 90 milyon oldu diyelim. Bu yıl sonunda İnci Yaşam Projesi'nden belediye kasasına 35 milyon TL para geçecek. Belediyenin borcu 50-60 milyona düşecek. 160 bin nüfuslu bir ilçenin 50 milyon borcu olması da çok normal. Bunların çoğunluğu da devlete olan borçlardır" şeklinde konuştu.

"PERSONEL GİDERİ ÇOK DİYOR 3 MÜDÜRLÜK AÇIYOR"
AK Partili Bülent Sayar'ın mecliste üstünde durduğu bir diğer konu olan 3 müdürlüğün ihdasına ilişkin konuşan MHP'li Korkmaz, "Anlamadığım konu 'personel gideri çok fazla' demesine rağmen 3 tane daha müdürlük açıyor olması. 'Personel alımı yapmayacağım' demiş ama mesela Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nde temizlik işçileri mi çalışacak? Bu müdürlük ne iş yapacak? Nazilli Belediyespor Kulübü var zaten. Bu müdürlüğün altında çalışacak kişilerin kesinlikle teknik eleman olması gerekiyor. Başka bir birimden buraya eleman çekeceklerini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞEHR'ÜL EMİN MAKAMINA UYGUN HAREKET ETSİNLER"
Sokaktaki söylemlerin borçla sınırlı kalmadığına işaret eden Korkmaz, "Şöyle bir yolsuzluk var' gibi duyumlar alıyoruz. Bunların etik olmadığını düşünüyoruz. Kendisine daha önce belirttiğimiz gibi bulundukları makam Şehr'ül Emin makamı. Bu makam güvenilir insan makamı. Buna uygun hareket etmesini rica ediyoruz" dedi. Bunların yayılmasında Özcan'ın ve kadrolarının payının olduğunu savunan Korkmaz, "Herhangi bir sorun söz konusuysa bunu da sokakta dedikodu mahiyetinde değil, delili ve ispatıyla konuşması gerektiğini, bunlarla yasal yollara başvurması gerektiğini düşünüyoruz. Kamuoyunu bilinçlendirme adı altında aslı astarı olmayan söylemlerle ve imalarla hareket etmesi bizleri ayrıca üzmekte. Bunları konuşmaktan vazgeçmesi ve memlekete hizmet için göreve başlaması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.,

(Simge Ata - Hedef Gazetesi)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.