MHP'li başkanın en büyük muhalifi "Cumhur İttifakı"

MHP'li başkanın en büyük muhalifi "Cumhur İttifakı"

Karacasu'da Cumhur İttifakı'nın belediye meclis üyeleri MHP'li Belediye Başkanı Zeki İnal'ı sırtından vurmaya devam ediyor.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - 31 Mart seçimlerinden sonra iktidara gelen MHP'li Zeki İnal'ın en büyük muhalifleri kendi yol arkadaşları oldu. İlçede büyük değişimlere imza atan Başkan İnal, 10 aylık belediye başkanlığı sürecinde AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin muhalif çizgi de hareket etmelerine engel olamadı. İYİ Parti ve CHP'li meclis üyelerinin bile Başkan İnal'a karşı ılımlı siyaset üretmesi, ilçede Cumhur İttifakı'nın çatlamasının önünü açtı.

BELEDİYE MECLİS KRİZİ!

Karacasu Belediyesi'nin aylık olağan toplantılarına AK Partili Memduh İlgili, Fatih Akın ve MHP'li Uğur Çoban'ın, Başkan İnal tarafından meclise sunulan maddeleri reddetmeleri gündeme bomba gibi düştü. CHP ve İYİ Parti'li meclis üyeleriyle birlikte hareket eden "muhalif üçlünün" ne amaçladıkları merak konusu oldu.

BU NASIL İTTİFAK?

MHP'li Zeki İnal'ı meclis toplantılarında yalnız bırakarak, maddelerin kabul olmasını engelleyen "muhalif üçlünün" Cumhur İttifakı'nın ruhuna zarar verdiği ileri sürüldü. 8 Ocak'ta Başkan İnal'ın meclise sunduğu belediye içinde tekniker kadrosunun açılması teklifi AK Partili Memduh İlgili'nin başını çektiği muhalif grubun red oylarıyla kabul edilmedi. Yol arkadaşlarının kendisini yarı yolda bırakması karşısında sinirlenen Başkan İnal, "Ben şu an Karacasu’da tek başınayım. Herkes bana muhalif. MHP’lisi de AK Partilisi de muhalif, İYİ Partisi de CHP’si de. Tek başıma mücadele ediyorum." dedi.

OĞLUNA EVET, TEKNİKERE HAYIR
Ayrıca, AK Partili Memduh İlgili'nin 4 Aralık'ta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında Ziraat Mühendisi oğlunun işe alınması için evet oyu vermesi sonucu karar oy birliğiyle kabul edilmişti. Kendi oğlunun kararına evet verip, tekniker kadronun açılmasına red veren İlgili'nin bu tavrı kafaları karıştırdı.

Yaşanan gelişmelerin ardından MHP ve AK Parti'nin il başkanlarının Cumhur İttifakı ruhunu zedeleyen İlgili, Akın ve Çoban hakkında herhangi bir işlem yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum