MHP’li Çavuşoğlu’ndan Kardeşlik Çağrısı

MHP’li Çavuşoğlu’ndan Kardeşlik Çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van Milletvekili Adayı Gültekin Çavuşoğlu, seçimlerin kardeşlik havasında geçmesi için tüm partilere çağrıda bulundu.Bir otelde ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van Milletvekili Adayı Gültekin Çavuşoğlu, seçimlerin kardeşlik havasında geçmesi için tüm partilere çağrıda bulundu.

Bir otelde ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Çavuşoğlu, seçim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Milletvekili seçimlerinin Van’da bir demokrasi şöleni halinde geçmesinin Türkiye genelinde bir örnek teşkil edeceğini belirten Çavuşoğlu, tüm siyasi partilere başarılar diledi. Çavuşoğlu, “Milletvekili seçimleri mutlaka önemli ama her şeyden önemlisi, halkımızın huzur ve mutluluğudur. Hiçbir siyasi başarı ve milletvekili kazanımı, halkımızın huzuru ve mutluluğundan önemli olamaz. MHP olarak huzur, birlik ve beraberlik içerisinde bir seçim olabilmesi için özel bir gayret göstermemiz gerektiğine inanmaktayız. Hangi siyasi görüş olursa olsun, hangi etnik gruptan olursa olsun, bütün siyasi parti mensuplarını ve adaylarını kardeş olarak görüyoruz” dedi.

Türkiye üzerinde birçok oyunların oynandığını ifade eden Çavuşoğlu, "MHP olarak bizim olmazsa olmazımız var. Bunlar; şehit kanlarıyla sulanmış olan vatan toprağının bölünmezliği, 75 milyon insanın kardeşliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaşatılmasıdır. Şunu ifade etmeye çalışıyorum. Ayrılıkta azap, birlikte Allah’ın rahmeti var. Biz birlik olduğumuz müddetçe bir değer ifade ederiz. Bizden istenilen ne Van’dır, ne Diyarbakır’dır, ne Hakkari’dir. Bizden istenen Türkiye’nin başıdır. Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe emin olunuz ki hiçbir güç, Türkiye ile başa çıkamaz. Bazı temel hak ve özgürlükler noktasında eksiklerimiz olabilir, ama bunlar oturarak, konuşularak çözülebilir. Yeter ki bir araya gelelim, bir zemin üzerinde bu konuları tartışalım. Emin olunuz ki mutlaka bu konularda ortak paydalarımız olacaktır. Bunun yanında bizim hakkımızda bazı ithamlarda bulunulmaktadır. Biz bunları kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz Türk milletini bir bütün olarak görüyoruz. Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i hepside cenabı Allah’ın mukaddes emanetleridir ve hepsini kardeş olarak kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Programa MHP Van İl Başkanı M. Salih Güngöralp, Van Milletvekili adayları Yavuz Selim Camuşçu ve Ömer Kurtbeyoğlu, Gevaş İlçe Başkanı Remzi Altındaş, İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş da katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.