MHP'li Fevzi Köse, Çözüm Sürecini Değerlendirdi

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’ndan geçen çözüm süreciyle ilgili yasayı değerlendirdi.

Sözde Çözüm Süreci yasasının geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’na getirilerek yasalaştırıldığını belirten Fevzi Köse, “Çözüm adı altında kamuoyuna yutturulan yasa, terör örgütünün ve bebek katilinin etnik temelli özerklik ve bağımsızlık çabalarını cesaretlendirecek, sözde çözüm sürecinde taleplerini daha da artıracaktır. Ayrıca bu madde ile ortaya çıkan en tehlikeli hususlardan biri de kamu görevlilerinin sözde çözüm süreci bağlamında yaptıkları işlerden sorumlu tutulmayacağının öngörülmesidir. Sorumsuz devlet görevlisi olamaz. Devlet görevlisini sorumsuz kılmak keyfilik ve hukuksuzluktur, Anayasa’nın ruhuna esasına aykırıdır. Hangi şart altında olursa olsun hangi görev olursa olsun bunları yapanlar, yerine getirenler ve emirleri uygulayanlar bunun sorumluluğunu taşırlar. Bu kanuna göre her eline silahı alan devlete isteklerini dayatıp işbirlikçi memurlar kanalıyla sonuç alabilecek, bu madde ile hükümet hem memuru suça teşvik etmekte, hem de çalınmasını istediği minareye kılıfı hazır etmektedir. Bütün hedef Türkiye’yi Türklerin egemenliğinden çıkarmak ve Anadolu’da Türk varlığına son vermektir. Hedef Türk’süz Türkiye’dir” dedi.

MHP olarak yaşanan gelişmeleri millete sabır ve ısrarla anlatmaya devam edeceklerini kaydeden Köse, “Millet bu çirkin oyunu mutlaka bozacaktır. Bizler bu sorumluluğumuzdan, gerçekleri milletimize anlatmaktan vazgeçemeyiz, ülkeyi bölünmeye terk edemeyiz. Anaların, gazilerimizin ‘Boşuna mı çocuklarımızı Güneydoğuda şehit verdik, biz boşuna mı gazi olduk’ feryatları kulaklarımızda iken terör örgütü ile işbirliği yapanlara göz yummamız imkansızdır. Türkiye’nin eli kanlı bir örgütün ve onun ele başısının oyuncağı hâline gelmesine asla izin vermeyecektir. Tarih, bu çözüm süreci yasasını ve bu kirli oyuna hizmet edenleri mutlaka yargılayacaktır. Vatandaşlarımızın, bu süreci iyi okumaları ve gizlenen gerçekleri hassasiyetle sorgulamaları hususunda, ayrıca kanunlaştırılarak daha da sağlam temellere oturttulan, ancak bir o kadar da tehlikeli yanıyla, ülkemizin bölünme temellerinin atıldığı bu kirli yasaya, bir kez daha dikkatlerini çekmek suretiyle, ülkemize, birliğimize ve dirliğimize uzanan ellerin, kötü zihniyetlerin helak olmaları dua ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.