MHP’li Tarkan Akıllı, Çalışma Temposunu Arttırdı

MHP’li Tarkan Akıllı, Çalışma Temposunu Arttırdı

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya milletvekilleri Tarkan Akıllı ve Alperen Erol 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor.Muratpaşa ilçesi ve Serik’te ça...

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya milletvekilleri Tarkan Akıllı ve Alperen Erol 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili genel seçimleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

Muratpaşa ilçesi ve Serik’te çalışmalarını sürdüren milletvekili adayları Tarkan Akıllı ve Alperen Erol, vatandaşlar ve esnafla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. MHP Antalya milletvekili adayı Tarkan Akıllı, esnafın durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirtti."Esnafa yönelik kredilerin arttırılması esnafın öz kaynaklarıyla değil kredilerle ayakta durduğunun bir göstergesidir" diyen Akıllı, "Öz sermayesi olan esnaf neden kredi kullansın? Neden faiz ödesin? Bugün esnafımız çok zor durumda. Esnafın kurtuluşu MHP iktidarında" ifadelerini kullandı.

Antalya’da en büyük sorununun AVM’ler olduğunu kaydeden Akıllı, "Esnaf ve sanatkarımızı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan büyük market zincirlerinin şehir merkezinde şube açmaları için asgari işyeri büyüklüğü standardı getirilecek. Bu standarda uymayan mevcut şubelerinde bir program dahilinde yerleşim yeri dışına taşınması sağlanacak. Küçük esnaf aleyhine gelişen haksız rekabetin önüne geçilecek. Bu çerçevede AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenilenecek" dedi. Akıllı, AB hibe Programları kapsamında uygulanan projelerden esnaf ve sanatkarın daha fazla faydalanmalarının sağlanacağını kaydetti.

MHP adayları Tarkan Akıllı ve Alperen Erol, Lara’da bir taksi durağını da ziyaret ederek, taksicilerle sohbet etti.

Ermenek mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Tarkan Akıllı ve Alperen Erol, tapu sorunu konusundaki şikayetler üzerine, mülkiyet hakkının kutsal olduğunu kaydetti. Akıllı, "Vatandaşların atalarından kalan arazilerin tapularını vermemek büyük haksızlıktır. Mülkiyet hakkı kutsaldır" dedi. Tarkan Akıllı, MHP’nin iktidara geldiğinde tapusuz arazi kalmayacağını dile getirdi.

MHP milletvekili adayları Tarkan Akıllı ve Alperen Erol, Serik ilçesi Kökez mahallesinde de vatandaşlarla bir araya geldi. Tarkan Akıllı ve Alperen Erol, MHP’nin seçim beyannamesi ve MHP’nin iktidarında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Serik’in bir tarım ve turizm merkezi olduğunu kaydeden Akıllı, "Geçmişte Serik ovalarında yetişen pamuk şimdi nerede? İnsanlar neden pamuktan vazgeçti? Çünkü girdi maliyetleri çok yüksek. Sson 15-20 yılda yaygınlaşan seracılıkta da öyle. Kilogram maliyeti 1 lira 20 kuruş olan domatesin haldeki satış fiyatı 30 kuruşla 50 kuruş arasında değişiyor. Üreticilerimiz sürekli zarar ediyor" ifadelerini kullandı.

Üreticilerin kullandığı herşeyin maliyet olduğunun altını çizen Akıllı, elektrikten suya, gübreden fideye ve en önemlisi mazot fiyatlarının her gün arttığını belirtti. Akıllı, Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında başta mazot, gübre ve fide olmak üzere temel girdilerin fiyatlarının düşeceğini, mazotun 1 Lira 75 Kuruş olacağını, mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV’nin kaldırılacağını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.