Milletvekili Erdem  'halk Oylaması' İstedi

Milletvekili Erdem 'halk Oylaması' İstedi

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Zafer Meydanı’nda bulunan eski Minibüs Garajı ve Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan eski otobüs garajları için de halk oylaması uygulanmasını istedi.


Şu anda halkın görüşünün alındığı Aydın Tekstil alanında uygulanabilecek hususların Anıtlar Kurulu kararı ile belli olduğunu ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın Tekstil alanında yapılabilecek projelerle ilgili halkın görüşü alınacakmış. İlk bakışta halkın görüşünün alınması kulağa hoş geliyor. Ancak bu alan uzun yıllar öncesinde Anıtlar Kurulu kararı ile SİT ilan edilmiş bir alandır. Yani sosyokültürel alan olarak planlanmış, 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı ilan edilmiştir. Anıtlar kurulu kararı ile bu alanda uygulanabilinecek hususlar belirtilmiştir. Ortada böyle kısıtlayıcı bir durum varken halka soruyoruz algısı acaba niçin oluşturulmak istenmektedir” dedi.
Bu alandan daha da kıymetli olan Zafer meydanındaki eski minibüs garajının olduğu alan ile Eski Otogar’ın olduğu alana yapılacağı ilan edilen DİM-1 ve DİM-2 işhanı projeleri ile ilgili halkın fikrine niçin başvurulmadığını soran AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem açıklamasının devamında “Kaldı ki bu iki alanda SİT vs kısıtlayıcı hiçbir durum söz konusu değildir. Yani hiçbir kısıtlayıcı hüküm bulunmayan alanlarla ilgili halka hiçbir şey sorulmuyor, kendi isteklerine göre işhanı-rezidans projesi yapılıyor. Ama SİT alanı olduğu için kısıtlayıcı hükümleri bulunan Aydın Tekstil Alanı ile ilgili halkın görüşüne başvuruluyor. Bunun altında bir bit yeniği var. Aydın Büyükşehir Belediyesi madem ‘Halkın Görüşü’ne bu kadar önem veriyor eski minibüs garajı ile eski otogarın olduğu alanla ilgili de halkın görüşünü alsın” ifadelerine yer verdi.
HODRİ MEYDAN OKUDU”
Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce halkın görüşüne başvurulamayacağını ifade ederek ‘Hodri Meydan’ okuyan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Acaba halkımız bu iki alanla ilgili ne düşünüyor? İddia ediyorum ki bu iki alanla ilgili halkın görüşüne başvuramazlar. Çünkü bu alanlara yapılacak projelerle ilgili kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapılmıştır. Bu iki projeden kimlerin nasipleneceği bellidir. O yüzden halka soramazlar” iddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.