Milletvekili Öz, Nazilli'yi karıştırdı

Milletvekili Öz, Nazilli'yi karıştırdı

Nazilli'de kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermekten kaçınıp işine geldiği gibi konuşan Miletvekili Öz’ün, MHP’li Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a 3 gün süre verip siyasi tercihine yönelik tavrını ortaya koymasını istemesi, kaos çıkardı.

Manşet Gazetesi'nin haberine göre, bir takım çevrelerin AK Parti’yi karıştırmaya çalıştığını ifade eden Öz, ilçe başkanlığına atanan Bülent Sayar’a soru sorulmasının ise önüne geçti. Öz’ün basın toplantısı, kongrede aday olacaklara da ‘sakın ha’ mesajı olarak yorumlandı.

Aydın kamuoyu, AK Partili milletvekili Abdurrahman Öz’ün, MHP’li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a 3 gün süre vererek, “Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oluşturulacak komisyon kendisini Aydın’da Nazilli’de aday olarak göstermediğinde kendisi yine partisinde kalacak mı? O zaman ki çıkan isme (Meral Akşener) destek verecek mi? Ya da başka bir partiye geçecek mi? Bu sorulara cevap vermesini istiyorum” şeklindeki çıkışı sonrasında oluşan siyasi kaosu konuşuyor.
Yaklaşık 45 dakika süren basın toplantısında, gazetecilerin yönelttiği sorulara yanıt vermek yerine işine geldiği gibi konuşan Öz, AK Parti ile MHP arasında varılan ‘milli ittifak’a gölge düşüren ifadeler kullanmaktan kaçınmadı. ‘bu sözleriniz MHP tabanını rahatsız etmez mi’ uyarısına rağmen konuşmasını sürdüren Öz, “Belediye Başkanı Haluk Alıcık ‘a soruyorum bu soruyu da 3 gün içinde cevaplamasını istiyorum. Genel Başkanımız Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oluşturulacak komisyon kendisini Aydın’da Nazilli’de aday olarak göstermediğinde kendisi yine partisinde kalacak mı? O zaman ki çıkan isme destek verecek mi? Ya da başka bir partiye geçecek mi? Bu sorulara cevap vermesini istiyorum.

Biz o iradeye saygı duyuyoruz önemsiyoruz. Ben buradan ilan ediyorum Cumhurbaşkanımızın veya MHP yetkilileriyle görüşülecek böyle bir yerelde mutabakat olacaksa belirlenen adaylara destek vereceğimi ilan ediyorum bu benim görevim. Kendisini belirlemezlerse belirlenen o kişiye destek olacağını şimdiden kamuoyuna duyurmasını istiyorum. Başka bir partiye geçmeyeceğini, başka bir yerden aday olmayacağını şimdiden açıklamasını istiyorum. Siyaset bu kadar net ve açık olmalıdır” diyerek siyasi tansiyonu yükseltmekten kaçınmadı.

AK Parti ile MHP arasında genel merkezlerce yakalanan siyasi uyumun yerel hesaplaşmalara kurban edilmemesi gerektiği fikrinde birleşen siyasi çevreler, Abdurrahman Öz’ün açıklamalarını talihsizlik olarak yorumladı.

YANINDA OTURTTU SORUYA MÜSADE ETMEDİ

Her cümlesi Aydın kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan Abdurrahman Öz, Nazilli İlçe Başkanı olarak atanan Bülent Sayar’a yönelik eleştirilere karşı duyduğu rahatsızlığı da basın toplantısında net olarak dile getirdi. Konuşmasının başında bir gazetecinin, İl başkanlığına atandıktan 2,5 ay sonra görevinden istifa etmek zorunda kalan Ahmet Ertürk hakkındaki sorusuna yanıt veren Abdurrahman Öz, “Biz parti disiplini olan bir partiyiz. Türkiye’de yüzde 52 oy almış bir partiyiz ve teşkilat disiplini bizim için önemlidir. Genel merkezimizin vermiş olduğu kararların arkasında duruyoruz. Bugün itibariyle Nazilli ‘ de ilçe başkan adayımız Bülent Sayardır. Biz Nazillimize yakışır şekilde birlik ve bütünlük içinde önümüzdeki hafta kongremizi yapacağız. Dışarıdan birileri AK parti üzerinde oyun kurmaya çalışıyor. AK parti olarak Nazilli üzerinde iyi bir hava yakaladığımızı hizmetlerimizle gündeme geldiğimizi düşünüyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi AK parti sorumluluğunu taşıyan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğini kabul etmiş arkadaşlardır. Aydın’ da yaşayan insanlar olarak Aydına AK partili olarak Cumhurbaşkanımıza borcumuz var. Biz Aydını kazanmak zorundayız. Aydının gerçek sorunları var ve onları konuşmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Abdurrahman Öz’ün bu sözleri üzerine, ‘Açıklamanız 4 Martta yapılacak kongre öncesinde olası ilçe başkanı adaylarına yönelik ‘sakın aday olmayın’ mesajı olarak algılanabilir mi?’ sorusu yöneltilen Öz, böyle bir durumun olmadığını söyledi. Öz ayrıca, Basın toplantısı süresince yanında oturttuğu Bülent Sayar’a soru sorulmasına müsaade etmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.