MİLLETVEKİLİ SEZGİN TURİZM İŞLETMELERİNİN SESİ OLDU

MİLLETVEKİLİ SEZGİN TURİZM İŞLETMELERİNİN SESİ OLDU

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin mecliste yaptığı konuşmada turizm işletmeleri için özel tedbir ve desteklerin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

GÜNAY PABUŞÇU-Milletvekili Aydın Sezgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, turizm sezonunun Haziran ayına kadar açılmayacağını ve sezon açıldıktan sonra bile özellikle uluslararası çapta alınan tedbirler nedeniyle yabancı turist beklentisinin oldukça düşük olduğunu hatırlattı.


“NE GİBİ TEDBİR VE DESTEKLER PLANLANMAKTA VEYA UYGULANMAKTADIR?”
Kuşadası ve Didim ilçelerinin de hem Aydın’ın hem de bölgenin en önemli turistik bölgeleri arasında olduğunu ve ülke ekonomisi için önemli bir kaynak teşkil ettiğini belirten İYİ Parti Milletvekili Sezgin, Kuşadası ve Didim’de de salgın döneminde ve sonrasındaki sıkıntı ve zorluklar yaşanabileceğini hatırlatarak Bakan Ersoy’a şu soruları yöneltti: “Başta Kuşadası ve Didim gibi Ülkemizin uluslararası çaptaki turistik merkezlerindekiler olmak üzere, turizm işletmeleri için koronavirüs salgını nedeniyle yaşamakta oldukları sorunları ortadan kaldırmaya yönelik ne gibi tedbir ve destekler planlanmakta veya uygulanmaktadır?
İşletmelerin devlete ödemeleri gereken sigorta primi ve elektrik, su, doğalgaz gibi faturalarının bir süreliğine askıya alınması düşünülmekte midir? İşletmelerin kredi borçlarının ertelenmesine yönelik bir düzenleme yapılacak mıdır”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.