Milletvekili Tunç Hasankadı’da

Milletvekili Tunç Hasankadı’da

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, beraberinde Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, İl Genel Meclisi Üyesi Regaip Bayraktar, İl Yönetim Kurulu üyesi Sabri Açıkgöz ve bazı teşkilat...

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, beraberinde Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, İl Genel Meclisi Üyesi Regaip Bayraktar, İl Yönetim Kurulu üyesi Sabri Açıkgöz ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte Hasankadı Beldesini ziyaret etti.

Milletvekili Tunç beraberindeki heyetle birlikte Hasankadı Beldesinde yoğun yağmur altında esnafları ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Kıraathanelerde Hasankadı halkıyla sıcak çay sohbetleri gerçekleştiren Tunç, Hasankadı Beldesinde; Orman İşletme Şefliğini, Hasankadı Belediyesini, Jandarma Karakol Komutanlığını ve Hasankadı Aile sağlığı merkezini ziyaret ederek karşılaştığı vatandaşlarla da selamlaştı.

“KÖYLERE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ İNŞA EDİYORUZ”

Hasankadı Aile Sağlığı Merkezi ziyareti sonrası sağlık yatırımlarını değerlendiren Milletvekili Tunç, Her alanda olduğu gibi hükumetleri döneminde Bartın’a sağlık alanında da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Milletvekili Tunç, yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetleri yürütebilmek için bütçeden sağlığa ayrılan payı yükselterek, hükumetleri döneminde Bartın’a Sağlıkta 49 Milyon yatırım yapıldığını söyledi. Milletvekili Tunç, “Aile hekimliği, evde sağlık hizmeti, ilaca ulaşımın kolaylaşması, Alo 182 Randevu Sistemi ve Ambulans filomuzun genişletilmesi gibi devrim niteliğindeki yeniliklerle vatandaşımızın sağlık çilesine son verdik. Sağlık alanında getirdiğimiz yeni anlayışla, önleyici ve koruyucu sağlık hizmetlerini yaygınlaştırdık” dedi.

Başta Bartın Merkez Devlet Hastanesi, Merkez Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek binası, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, İlçe hastaneleri ve beldelerdeki ve merkezi köylerinde Aile Sağlığı Merkezleri inşa ettiklerini söyleyen Milletvekili Tunç, Kozcağız Aile Sağlığı Merkezinin, Hasankadı Aile Sağlığı Merkezinin, Arıt Aile Sağlığı Merkezinin Kayadibi Aile Sağlığı Merkezinin yapımlarını tamamladıklarını, Ulus Devlet Hastanesi ve Kumluca Aile Sağlığı Merkezinin inşaat çalışmalarının devam ettiğini, 2014 yılı yatırım programına aldıkları Bartın Merkez İlçeye bağlı Kurtköy, Kızılelma, Ellibaş ve TOKİ ile Kurucaşile ilçesine her biri 2 Hekim kapasiteli Aile Sağlığı Merkezleri inşa edeceklerini belirtti. Tunç sözlerinin sonunda; "Bu konuda Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezleri yatırım programına alındı ve 2 milyon lira ödenek ayrıldı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.