Milli Dağcı Doğan Palut, Fotokampa Katılacak

Milli Dağcı Doğan Palut, Fotokampa Katılacak

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği, Uluslararası Malatya Fotokamp kapsamında Milli Dağcı Doğan Palut’u ağırlayacak.11-14 Haziran 2015 tarihlerinde Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleş...

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği, Uluslararası Malatya Fotokamp kapsamında Milli Dağcı Doğan Palut’u ağırlayacak.

11-14 Haziran 2015 tarihlerinde Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleşecek olan “Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi” Akçadağ ilçesine bağlı Levent Vadisi’nde yapılacak. Milli Dağcı Doğan Palut, fotokamp kapsamında "Dağcılık ve Kaya Tırmanış Yaşantımdan Kesitler" adıyla bir sunum gerçekleştirecek. Palut ayrıca "Kaya tırmanışı " adıyla bir atölye çalışması da yapacak.

DOĞAN PALUT KİMDİR?

1970 doğumlu Doğan Palut, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunudur. 1990 yılından bugüne yoğun bir şekilde dağcılık ve kaya tırmanışı sporlarıyla ilgilenmektedir. Çoğunluğu Aladağlar’da olmak üzere Türkiye’nin dağlarında, Alpler, Kafkaslar ve Himalayalar’da değişik nitelikte birçok rotada tırmanışlar yapmış; 1996 yılından itibaren de Kocaeli, Bilecik, Adana, Denizli, Bursa, Niğde, Ankara, İzmir, Antalya, Erzincan, Kıbrıs ve Sakarya’da yüzlerce spor ve geleneksel rotanın açılmasına öncülük etmiştir. 2006, 2007 ve 2010 yıllarında Lider ve Kısa Kaya/Bouldering dallarında Ulusal Şampiyonalarda yarışıp başarı göstererek milli takım kadrosuyla uluslararası yarışma organizasyonlarında yer almıştır. 1999 yılından günümüze değişik İlköğretim okullarında spor tırmanış antrenörlüğü yapmakta; bunun yanında Haliç ve Marmara Üniversitesi’nin ilgili bölümlerinde doğa sporları dalında öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.