Minareler Şehri Bitlis Artık Avrupalı

Minareler Şehri Bitlis Artık Avrupalı

ANKARA (İHA) – Avrupa Komisyonu’nun düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN kapsamında 2010 yılı destinasyonu olarak seçilen minareler şehri Bitlis, Avrupa Komisyonunun her türlü tanı...

ANKARA (İHA) – Avrupa Komisyonu’nun düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN kapsamında 2010 yılı destinasyonu olarak seçilen minareler şehri Bitlis, Avrupa Komisyonunun her türlü tanıtım olanağından yararlanacak.

Avrupa Komisyonu’nun her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlediği Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’ne (EDEN) 2010 yılında ‘Nemrut Krater Gölü’ ile başvuruda bulunan Bitlis, projenin ulusal destinasyonu oldu. Suya bağlı turizm teması çerçevesinde 2010 yılı destinasyonu olarak seçilen Bitlis, ülke destinasyonları için tanıtım filmleri hazırlayarak AB ülkelerinde belgesel ve kısa film olarak yayınlanmasını sağlayan Avrupa Komisyonunun her türlü tanıtım olanağından yararlanacak.

Avrupa’nın turist destinasyonlarına dikkat çekmeyi, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlayarak ekonomik gelişmeyi teşvik etmeyi amaçlayan Komisyon, ayrıca Avrupa Turizm Formu kapsamında düzenlenen fuarlarda diğer ulusal destinasyonlarla birlikte Bitlis’in de tanıtımını yapacak. Türkiye’den beş farklı ulusal destinasyonun 27 Avrupa ülkesi destinasyonlarıyla birlikte yer aldığı EDEN projesinde 2014 yılı ulusal tanıtımlara ayrıldı. Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nin 2010 yılı destinasyonu olan Bitlis’in tanıtımını ise diğer beş destinasyonla birlikte proje ortaklarından Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyor. Medreseler ve hanlar şehri olarak da anılan ve dünyanın en büyük ikinci krater gölü olan Nemrut Krater Gölü ile Avrupa Komisyonu’nun seçkin destinasyon ödülünü alan Bitlis’in Selçuklu estetiğinin tüm özelliklerini taşıyan İhlasiye Medresesi, hac, kervan ve İpek Yolu güzergahlarını buluşturan El-aman Hanı, tarihi Bitlis Kalesi, Şerefiye Külliyesi, Şerif Bey Tepesi, Ahlat Müzesi ile Selçuklu Mezarlığı, kümbetler, Harabe Şehir, Abdurrahman Gazi Türbesi, Zal Paşa Camii, Ulu Camii, Kef Kalesi ve şehir yaşantısı proje kapsamında tanıtıldı. Türkiye’nin proje kapsamında seçilen diğer destinasyonları ise 2008 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile Edirne, 2009 yılında Kuyucuk Gölü ve Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ile Kars, 2011 yılında Altındağ-Hamamönü Kentsel Tasarım ve Sağlıklaştırma Destinasyonu ile Ankara ve 2013 yılında Taraklı ilçesi ile Sakarya oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.