Minik bebek hava ambulansıyla İstanbul’a gönderildi

Minik bebek hava ambulansıyla İstanbul’a gönderildi

Nazilli Referans Hastanesi’nde gece saatlerinde dünyaya gelen Çelik ailesinin minik kızları, kalp hastalığı teşhisi konulmasının ardından Sağlık Bakanlığı’nın tahsis ettiği ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Alınan bilgiye göre, Yenipazar’da yaşayan Selda ve Emin Çelik çiftinin bebekleri Nazilli Referans Hastanesi’nde dün gece saatlerinde dünyaya geldi. Normal doğumla dünyaya gelen bebekte, doktorlar konjenital kalp rahatsızlığı tespit. İsmi dahi konulmayan bebek yoğum bakım ünitesine kaldırıldı. Daha sonra hastane yönetimi tarafından yapılan görüşmeler sonrasında, Çelik bebeğin İstanbul’a sevk edilmesi kararlaştırıldı.Bebek, önce kuvöz içerisinde Adnan Menderes Havalimanı'na oradan da Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansıyla İstanbul'a gönderildi.

5-050.jpg

Minik bebeğin sağlık durumu ve gerçekleştirilen sevkle ilgili konuşan Uzman Doktor Esin Nuray, “Bu gece saatlerinde normal doğum gerçekleştirildi. Sabaha karşı bebeği kalp ritimlerinde bozukluk olduğu için hemen yoğun bakıma aldık. Yaptığımız tetkiklerin sonucunda bebekte konjenital kalp rahatsızlığı tespit ettik. İleri merkezde cerrahi müdahale de gerekebileceği için sağ olsun İstanbul’daki hastane kabul etti. Bakanlıktan istediğimiz hava ambulansıyla bebeğimizi, İstanbul’a sevk ettik.” diye konuştu.

3-120.jpg

1-129.jpg

4-088.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum