Miniklere Göz Taraması Sürüyor

Miniklere Göz Taraması Sürüyor

Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan okullardaki göz taramaları sürüyor.Toplum sağlığı alanında birçok birimiyle hizmet eden Tepebaşı Belediyesi, çocukların sağlığıyla da...

Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan okullardaki göz taramaları sürüyor.

Toplum sağlığı alanında birçok birimiyle hizmet eden Tepebaşı Belediyesi, çocukların sağlığıyla da yakından ilgileniyor. Bu çerçevede, 1. sınıf öğrencilerinin hem daha sağlıklı gözlere kavuşabilmesi, hem de görme bozukluğu nedeniyle iyi eğitim alamamalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Göz taramalarını sürdüren Tepebaşı Belediyesi, Cevat Ünügür İlkokulu’nu ziyaret ederek, buradaki 1. sınıf öğrencilerinin gözlerini kontrol etti. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Göz Sağlığı Bölümü ile ortak yürütülen bu çalışmada tedaviye ihtiyacı olan öğrenciler belirleniyor. Tepebaşı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli personel, tedaviye ihtiyacı olan çocukları, ailelerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Göz Sağlığı Bölümü’ne götürülüyor. Böylelikle çocuklar sağlığına kavuşarak, daha iyi eğitim alabiliyorlar.

Yapılan tedavinin ardından çocuklar, ders esnasında tahtayı daha rahat görebiliyorlar. Yapılan göz taramalarının ardından, Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan hediye çantaları miniklere hediye ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.