Mısır’da İntihar Saldırısı: 3 Ölü, 1 Yaralı

Mısır’da İntihar Saldırısı: 3 Ölü, 1 Yaralı

LUXOR (İHA) – Mısır’ın turistik Luxor kentinde bulunan Karnak Tapınağı yakınlarında gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısında 3 saldırgan ölürken, 1 kişi de yaralandı.Mısır’da, Nil Nehri kenarında...

LUXOR (İHA) – Mısır’ın turistik Luxor kentinde bulunan Karnak Tapınağı yakınlarında gerçekleştirilen bombalı intihar saldırısında 3 saldırgan ölürken, 1 kişi de yaralandı.

Mısır’da, Nil Nehri kenarında konumlanan Luxor kentinde bulunan Karnak Tapınağı yakınlarında, bir kişi üzerinde bulunan patlayıcıları ateşleyerek kendini havaya uçurdu. Yerel medyada yer alan haberlere göre, 3 saldırganın öldüğü, olay yeri yakınlarındaki 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırganların Karnak Tapınağı çevresinde bulunan güvenlik kordonunu geçmeye çalıştığı bildirilirken, iki saldırganın polis tarafından öldürüldüğü, diğer saldırganın ise üzerinde bulunan patlayıcıların patlaması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Olayı şu ana kadar herhangi bir grup üstlenmedi.

2013 yılında Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbe sonucu devrilmesiyle tırmanan şiddet olayları sırasında çok sayıda güvenlik görevlisi hayatını kaybetmişti. Geçtiğimiz hafta da Gize piramitleri yakınlarında bulunan yol üzerinde iki Mısırlı polis öldürülmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.