MOBİL Ketem 1030 Kadına Hizmet Verdi

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Mobil KETEM projesinin Buharkent’teki çalışmalarını değerlendirdi.

Bayan Ayyıldız’a Vali Yardımcısı Abdullah Aslan’ın eşi Melehat Aslan, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan’ın eşi Gamze Taşdan, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol ve daire amirleri eşlik etti. Bayan Ayyıldız ilk ziyaretini Buharkent Kaymakamlığı’na gerçekleştirdi. Burada Kaymakam Cemil Öztürk’ten bilgiler aldıktan sonra Mobil Ketem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir aylık sürede 980 tarama yapıldığını, son gün olan Cuma günü de 50 tarama yapıp bin 30 tarama yapmayı planladıklarını söyledi. Bayan Ayyıldız, tarama konusunda gösterdikleri çalışmalardan dolayı Kaymakam ve Belediye Başkanına hediye takdim etti. Daha sonra “Engellilerle Elele Kültür ve Sanat Evi” açılışına katılan Bayan Ayyıldız, engelli vatandaşların kendi elleriyle yaptıkları eserleri inceleyerek, bu çalışmaların önemine değindi. Ayyıldız, “Buharkent Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Buharkent Belediyesi tarafından desteklenen Engelliler Elele Kültür ve Sanat Evi’nde 9 zihinsel ve 3 fiziksel engelli vatandaşlarımız 2010 yılından beri eğitim almakta olup, burada Ahşap boyama, Ebru sanatı, Kağıt Rölyef, Su Kabağı süsleme, Kasnak İşleme, Kurdele nakışı, Kapı süsleri, Çeyizlik Eşya yapımı, Seccade İşleme çalışmaları yapılmaktadır” dedi.

Buradan Toplum Sağlığı Merkezi ve Diş Polikliniğini ziyaret eden Bayan Ayyıldız, çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı. Nazilli Ağız ve Diş Merkezine bağlı olarak Buharkent Toplum Sağlığı Merkezinde hizmet verecek diş polikliniği yenilenerek hizmete girdi. Bayan Ayyıldız, Ortakçı Cumhuriyet İlkokulunu da ziyaret ederek öğrencilere kitap dağıttı. Burada öğrencilerin sergilediği halk oyunlarını beğeniyle izledi. Okul Müdürü tarafından Hayata Smaç Projesi hakkında bilgiler alan Bayan Ayyıldız, projenin geliştirilmesi konusunda fikir teatisinde bulundu. Daha sonra Bayan Ayyıldız, 2 Ekim 1984 tarihinde teröristlerce şehit edilen Bilal Soybilgiç’in Annesi Hatice Kolan’ ziyaret etti. Ardından doğuştan engelli olan Serpil Kara’yı ziyaret eden Bayan Ayyıldız, Serpil Kaya’nın azminin herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

MOBİL Ketem Buharkent’te <span style=

MOBİL Ketem Buharkent’te <span style=

MOBİL Ketem Buharkent’te <span style=

MOBİL Ketem Buharkent’te <span style=

MOBİL Ketem Buharkent’te <span style=

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.