MOBİL KETEM PROJESİ KARPUZLU’DA TANITILDI

MOBİL KETEM PROJESİ KARPUZLU’DA TANITILDI

AYDIN’DA YÜRÜTÜLEN MOBİL KETEM POJESİNİN KARPZULU TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Aydın’da yürütülen Mobil KETEM projesinin, Karpuzlu ilçe tanıtım toplantısı geniş bir katılımla yapıldı. 
Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın önderliğinde ve eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinatörlüğünde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Mobil KETEM Projesi” tanıtım etkinliği Karpuzlu ilçesinde yapıldı. Etkinliğe Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Karpuzlu İlçe Jandarma Komutanı J.Kd. Bçvş. Çetin Yurt, Aydın Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal, Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm. Dr. Şeniz Karademir, Karpuzlu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Demet Meteoğlu, ilçe müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda Karpuzlu TSM Başkanı Dr. Demet Meteoğlu, ilçede yapılan TSM çalışmaları hakkında sunum yaptı. Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Uzm.Dr. Şeniz Karademir, kanser ve taramalar konusunda katılımcılara bilgiler verdi ve erken teşhisin önemini vurguladı. Müdür Yardımcısı Dr. Aslı Candal ise, Aydın’a kazandırılan Mobil KETEM aracı ve Aydın’daki çalışmalarla ilgili bir konuşma yaptı.
Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık ise, toplantıya katılan ilçe müdürleri ve muhtarları bulundukları bölgedeki halkın taramalara katılmaları konusunda halkı bilinçlendirip, yönlendirmelerini istediğini ifade etti.
Mobil KETEM Projesi kapsamında Mobil KETEM aracı Karpuzlu Toplum Sağlığı Merkezi bahçesinde çalışmalarına devam edecek. Bu kapsamda 40-69 yaş bayanlara meme kanseri, 30 - 65 yaş arası bayanlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere bağırsak taraması yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.