Modern sulamaya bakanlık desteği

Modern sulamaya bakanlık desteği

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Aydın’dan hazırlanan 4 sulama projesine, 87 bin lira destek verilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine yönelik hibe programı uygulanıyor.

DÖRT PROJE KABUL EDİLDİ

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Temmuz ayında sona eren "Bireysel Sulama makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi" programına Aydın’dan yapılan 5 adet başvurudan, yapılan değerlendirmeler sonucu 4 proje uygun bulunarak ödenek tahsisi yapılmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunuldu. Uygulanacak 4 projenin ikisinin "Güneş Enerjili Sulama", diğer ikisinin ise "Tarla İçi Damla Sulama" projeleri olduğu bildirildi.

Projeleri uygun bulunan yatırımcıların, 03-07 Ağustos arasında Aydın İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünde hibe sözleşmesi imzalamaları gerekiyor. Bu kapsamda 4 projenin toplam yatırım tutarının 175 bin 33,72 lira projelerin uygulanması halinde ödenecek hibe tutarının ise 87 bin 866,86 lira olduğu belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.