Mogder Başkan Yardımcısı Kayıkçı, İkinci El Araç Alacakları Uyardı

Mogder Başkan Yardımcısı Kayıkçı, İkinci El Araç Alacakları Uyardı

Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkan Yardımcısı Sayim Kayıkçı, 2. el araç alacak kişilerin mağdur olmamaları için oto galericilerden alışveriş yapmasını tavsiye etti.Kayıkçı, yaptığı açıklam...

Mersin Oto Galericiler Derneği (MOGDER) Başkan Yardımcısı Sayim Kayıkçı, 2. el araç alacak kişilerin mağdur olmamaları için oto galericilerden alışveriş yapmasını tavsiye etti.

Kayıkçı, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Muğla’da yaşanan bir olayda, gazete ilanı ile otomobil almak isteyen bir vatandaşın çalıntı araç satın aldığını belirterek, "Trafik devir işlemlerinin bitmesiyle birlikte aracın çalıntı ve plakasının farklı olduğunu anlayan vatandaş noter katibi ve noterin belgeler üzerinde yeterince inceleme ve araştırma yapmayarak görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle dava açtı. Fakat mahkeme ’Noter sorumsuzdur’ diyerek davanın reddine karar verdi. Vatandaşlarımız bu tür konularda dikkatli olmalıdır" dedi.

İkinci el araç alacak vatandaşların kendi çıkarları için güvendikleri bir oto galericiden alışveriş yapmalarını tavsiye eden Kayıkçı, "Bu tür durumlarda karşılarında bir muhatap bulmalarına neden olacaktır. MOGDER üyesi olsun olmasın, hiç bir oto galerici esnafımız bu tür sahtekarlıklar ile vatandaşımızı dolandırma yoluna gitmez, aksine hem aracı satanın, hem alanın menfaatlerini gözetir. Bundan dolayı da vatandaşlarımızın oto galericilerden araç almaları kendi menfaatlerinedir. Bizler esnaflarımıza ve MOGDER üyelerine sonsuz güveniyoruz. Vatandaşlarımızın da araç alım satımlarında esnaflarımızı tercih etmelerini ve onlara güvenmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.