Motorlu Ve Bisikletli Gönüllülerden Hayvanseverlik Örneği

Motorlu Ve Bisikletli Gönüllülerden Hayvanseverlik Örneği

Elazığ’da, bisikletli ve motosikletli gruplar, sokak hayvanları için belirlenen noktalara tek tek giderek mama ile yem bıraktı.Fırat Üniversitesi’nin 40. yıl etkinlikleri kapsamında Fırat Üniversitesi...

Elazığ’da, bisikletli ve motosikletli gruplar, sokak hayvanları için belirlenen noktalara tek tek giderek mama ile yem bıraktı.

Fırat Üniversitesi’nin 40. yıl etkinlikleri kapsamında Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Öğrenci Kulübü tarafından Türk Chopper Motosikletli Topluluğu’nun destekleriyle Elazığ’ın doğu yakasında bulunan Ulukent ve Dogukent güzergahında ‘Sokak hayvanları için pedal çevir’ sloganı kapsamında mama dağıtım etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 50 kişilik grubun öncülük ettiği ve hayvanseverlerin destek verdiği organizasyona Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sağlık Kolları Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kadri Kulualp, Fırat Üniversitesi (FÜ) Hayvanları Koruma Öğrenci Kulübü Danışmanı Prof.Dr. Rahşan Öztürk Özen, FÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Nezir Alkurt, FÜ Hayvanları Koruma Öğrenci Kulübü Başkanı Yusuf Sefa Dedeoğlu, Türk Chopper Derneği Elazığ Şube Başkanı Engin Asil ile birlikte çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.

Toplumda hayvanseverliği artırmak ve bu bilinci uyandırmak için faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Hayvanları Koruma Öğrenci Kulübü Başkanı Yusuf Sefa Dedeoğlu, "Burada sokak hayvanları için pedal çevir etkinliği düzenledik. Bu tür organizasyonları tamamen farkındalık yaratmak için yapıyoruz. Hem eğlenerek hem de spor yaparak bir canlının hayatını kurtarmanın ne kadar kolay olduğunu göstermek istiyoruz. Bunun için de tüm halkımızdan ve kurum, kuruluşlardan destekler bekliyoruz. İlerleyen zamanlarda daha farklı projelerimiz olacak" dedi.

Bu tür organizasyonlara öğrenci konseyi olarak her zaman destek vereceklerini söyleyen FÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Nezir Alkurt, "Bu hayvanlar sahipsiz değiller. Bu hayvanları sahip olmak için elimizden geleni yapacağız. Biz öğrenci toplulukları ve öğrenci konseyi olarak bu tüt etkinliklerde maddi, manevi tüm desteğimizi her zaman vereceğiz” diye konuştu.

Türk Chopper Derneği Elazığ Şube Başkanı Engin Asil ise, hayvanların dost olduğu dünyada onları korumanın önemli olduğunu ifade ederek her zaman Türk Chopper Elazığ Derneği olarak bu tür projelerde destek vermek amacıyla yer alacaklarını söyledi.

Öğretmenevi önünden hareket eden bisikletli ve motosikletli gruplar ilk etapta Doğunket ve Ulukent Mahalleleri’ne gitti. Gönüllüler burada, Elazığ Belediyesi’nin sokak hayvanları için belirlemiş olduğu noktalara mama ve yem bıraktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.