Muharrem Uçmaklıoğlu 8. Defa Güven Tazeledi

Muharrem Uçmaklıoğlu 8. Defa Güven Tazeledi

Aydın Veteriner Hekimler Odası’nın 11. Olağan kongresi yapıldı. İki gün süren kongre sonucu Aydın Veteriner Hekimler Odası’nın Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, 8. Defa güven tazeledi.

Çarşaf liste şeklinde yapılan seçimlerde kongreden daha çok mesleki sorunlar görüşülürken, veterinerler her geçen gün siyasi amaçlarla açıldığını belirttikleri veteriner fakültelerinden dert yandı. İlk gün Aydın Tarım Gıda Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin ardından oy kullanma işlemleri ikinci gün oda binasında gerçekleştirildi. Aydın’da Veteriner Hekimler Odası ile adeta özdeşleşen ve 8. Defa güven tazeleyen Başkan Muharrem Uçmaklıoğlu, 1994 yılında kurulan odanın bu yıl kuruluşlunun 20. yılını kutlamakta olduklarını belirterek artık mesleki sorunlarla mücadele ettiklerini belirtti. Aydın’da Veteriner hekimler Odası’na kayıtlı 361 Veteriner Hekim bulunduğunu ve bunlardan 215 üyenin serbest veteriner hekim, 35 üyenin yetki belgesi alarak özel gıda firmalarında ve kesimhanelerde ve hayvancılık işletmelerinde, 21 üyenin ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğünde, 14 üyenin belediyelerde, 9 üyenin üniversitede, 5 üyenin ilaç firmalarında, 4 üyenin Aydın Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Birliğinde, 1 üyenin Araştırma Enstitüsünde, 1 üyenin de Tarım Kredi Kooperatifinde çalıştığını belirtti.

Şu anda yaklaşık 25 fakültede yeterli tecrübe kazanmadan sadece diploma alarak mesleğe atılan veteriner hekim sayısının mesleki değerleri sıkıntıya soktuğunu belirten Başkan Muharrem Uçmaklıoğlu “Meslekteki artıştan dolayı çok değişik problemler ve çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Maalesef mesleki etik değerlerin artık tamamen yetirildiğini aradaki sevgi ve saygı ortamının yok olduğunu üzülerek görüyoruz. Şu anda çoğu siyasi amaçla kurulmuş sayısını bizim bile bilmediğimiz 25 dolaylarında tahmin ettiğimiz Veteriner Fakültesi bulunmaktadır. Bu durum birçok meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde istihdam problemini gündeme getirmektedir. Gerçi son yıllarda Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı değişik adlar altında çok sayıda Veteriner Hekim istihdam etmiştir. Fakat bunun bu şekilde devam etmeyeceği kadroların dolmasından dolayı aşikardır. Veteriner Fakülteleri sayısının ve kontenjanların yüksek olması dolayısıyla mezun olan öğrenciler yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadan mezun edilmekte klinik tecrübesi kazanmadan mesleğe adım atmaktadırlar. Bu nedenle fakülte eğitimi sonrası meslek içi eğitim programlarını ağırlık vermemiz gerekmektedir. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Veteriner Hekimlerin branşlaşmasında kendi konusu ile ilgili eğitim sertifikaları zorunluluğu getirilmektedir. Biz de buna bağlı olarak oda yönetimi olarak çeşitli konularda değişik kurslar ve meslekiçi eğitim programları düzenlemekteyiz” dedi. Değişik sorunların da görüşüldüğü kongrede tespit edilen sorunların ilgili makamlara iletilmesi kararı alındı. Yapılan seçimler sonucu Başkan Muharrem Uçmaklıoğlu güven tazelerken Yönetim Ahmet Acar, Alp Tombuloğlu, Hasan Nergiz, Tuncer Sarı’dan oluşurken. Denetim Kurulu üyeliğine de Üzeyir Baygın ve Cemil Şahin seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.