Mursi'nin Îdam Kararı Bozuldu

Mursi'nin Îdam Kararı Bozuldu

Mısır'da temyiz mahkemesi, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı için verilen idam kararını bozdu ve yeniden yargılamaya hükmetti.

Mısır'da yüksek mahkeme, darbeyle devrilen ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında kararını açıkladı.

Karara göre, daha önce verilen idam kararı bozuldu ve yeniden yargılama isteniyor.

Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından başlayan yeni dönemde Cumhurbaşkanı seçilen Müslüman Kardeşler'in adayı Mursi, peşinden gelen 2013 yılındaki askeri darbeyle koltuğundan olmuş ve Haziran 2015’te idam cezasına çarptırılmıştı.

Mursi, Mübarek'i deviren ayaklanma sırasında '11 hapishane ve karakola saldırarak üç subayı kaçırmak' suçlamasıyla yargılanıyordu. Suçlamalar arasında İslamcı militanların kaçışına yardım etmek de vardı.

Mahkeme, Mursi'yle birlikte yargılanan isimlerden 106'sı hakkında da idam kararı vermişti. Mursi yönetimi darbeyle devrildiğinden beri Mısır'da Müslüman Kardeşler örgütü yasaklandı, binlerce üyesi tutuklandı, ayrıca yüzlercesi idama mahkum edildi.

Mursi'nin yargılandığı diğer davalarda hedef olduğu suçlamalar arasında, 'casusluk yapmak, Mısır'da Hamas, Hizbullah ve İran Devrim Muhafızları'yla birlikte saldırılar planlamak, Al Jazeera televizyonu aracılığıyla Katar'a devlet sırlarını sızdırarak ülke güvenliğini tehlikeye atmak' iddiaları da bulunuyordu.

Türkiye, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere resmi yetkililerin açıklamalarıyla, Mursi'nin darbeyle indirilmesi ve ardından verilen idam kararını yüksek sesle eleştirmişti.
milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.