Muş Valisi Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

Muş Valisi Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen 6. Uluslararası Arapça Yarışması’nda şiir, hikaye ve drama alanlarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.6. Uluslararası...

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen 6. Uluslararası Arapça Yarışması’nda şiir, hikaye ve drama alanlarında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

6. Uluslararası Arapça Yarışması’nda şiir, hikaye ve drama alanlarında dereceye giren öğrenciler, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ve Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Çelik ile birlikte Vali Vedat Büyükersoy’u makamında ziyaret ettiler. Bölgede ve Kayseri’deki finallerde dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Büyükersoy, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Arapça dilinin önemine dikkat çeken Vali Vedat Büyükersoy, Arapça bilen insan sayısının artmasını arzu ettiklerini belirtti. Öğrencileri tebrik eden Vali Büyükersoy, “Bunun ülkemize de faydalı olacağına inanıyorum. Özellikle son yıllarda ülkemize gelen Arapçayı anadili olarak konuşan kardeşlerimizin de Türkiye’ye faydalı olabileceği kanaatindeyim. Bazıları onların iade edilmesini düşünüyorlar. Onların sadece kardeşlik hukukunu görmezden geldiklerini değil, aynı zamanda Türkiye’nin kaçıracağı çok büyük fırsatlar olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bu ülkede İngilizce bilenler kadar Arapça bilenler olsaydı, Türkiye’nin Arap dünyasına olan ihracatı patlardı” dedi

Arapça bilmemenin üzüntüsünü yaşadığını kaydeden Vali Büyükersoy, “Az önce bahsettiğim Arapçanın maddi yönüdür. Bir de manevi yönü var. Manevi yönü, maddi yönünden çok daha önemli. O da, bizler İslam dinine inanmış insanlarız. Öyleyse İslam’ın kitabı olan Kur’an-ı Kerimi anlayabilmemiz için Arapçayı öğrenmemiz gerekir. Şahsen ben Arapça bilmemenin üzüntüsünü yaşıyorum. Umuyorum ki; başarılı olduğunuz şiir, hikâye, canlandırma gibi alanların dışında da Arapçayı iyi düzeyde öğrenir ve topluma faydalı olursunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Büyükersoy’un konuşmasının ardından Arapça şiir dalında Türkiye birincisi olan Muş Farabi İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Şeyma Orak, yarışmada birinci olduğu ‘Filistin’ adlı şiiri okudu. Ziyaret, Vali Büyükersoy’un öğrencilere ikramının ardından toplu resim çekimi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.