Muski’de Tasarruf Atölyesi

Muski’de Tasarruf Atölyesi

MUSKİ Tesisler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet gösteren Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi birçok mekanik parçanın tamiratını tesislerde kurdukları tamir atölyesinde gerçekleştiriyor. Pompa, mikser,...

MUSKİ Tesisler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet gösteren Fethiye Atıksu Arıtma Tesisi birçok mekanik parçanın tamiratını tesislerde kurdukları tamir atölyesinde gerçekleştiriyor. Pompa, mikser, monopomp ve daha birçok teknik malzemenin tamiratının yapıldığı atölyede ayrıca pompa ve bobinaj sarımı da yapılıyor. Ortaca, Fethiye, Marmaris, Akyaka ve Köyceğiz Bölgesinden gelen birçok arızalı parça atölyede tamir ediliyor. 2 personelin çalıştığı tasarruf atölyesi, faaliyete girdiği 4 aydan bu yana 42 adet parça tamiratı ve pompa sarma işlemi gerçekleştirdi. Normal şartlarda 3-4 ay süren tamiratlar, tesislerde kurulan atölye sayesinde ortalama 1 haftaya düşürülmüş durumda. Atölyenin geliştirilmesi ve daha iyi hizmet verilebilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda MUSKİ Tesisler Daire Başkanı Osman Ateş, Fethiye Arıtma Tesisinde kurulan atölyeyi ziyaret etti. Atölyedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Ateş, tesis çalışanları ile atölyenin geliştirilmesi hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ateş ayrıca, tesisleri dolaşarak incelemelerde bulundu.

Fethiye’de kurulan atölye sayesinde tasarruf sağladıklarını belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bu sayede hem maddi olarak hem de zamandan tasarruf sağladıklarını belirtti. MUSKİ olarak tasarrufa çok önem verdiklerini vurgulayan Ülgen, “ Su tasarrufunun yanında bizim için zaman ve maddi tasarruf da çok önemli. Yeni bir kuruluş olduğumuz için kısa sürede çok iş yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle faaliyetlerimizin aksamaması adına bu tür tamir atölyelerini çoğaltıyoruz. Normal şartlar altında 3-4 ay süren tamiratlar bu atölye ile ortalama 1 haftaya düştü. Ayrıca maliyet açısından da gözle görülür bir fark da mevcut” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.