Muş’ta Bilim Şenliği

Muş’ta Bilim Şenliği

Muş’taki Taşoluk İmam Hatip Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencileri tarafından düzenlenen Bilim Şenliği büyük beğeni topladı.Okulun toplantı salonunda düzenlenen şenliğin açılış törenine Muş İl Milli...

Muş’taki Taşoluk İmam Hatip Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) öğrencileri tarafından düzenlenen Bilim Şenliği büyük beğeni topladı.

Okulun toplantı salonunda düzenlenen şenliğin açılış törenine Muş İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu, İş Kur Müdürü Mehmet Emin Taylan, Milli Eğitim Şube müdürleri Nurettin Özdaş ve Mahmut Baskın, Eğitim Bir Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, okul müdürleri ve öğretmen ile öğrenciler katıldı. İmam hatip okullarının sadece imam değil aynı zamanda bilim adamı da yetiştirdiğini belirten Taşoluk YBO Müdürü Muhterem Özden, “İmam hatip okulları yalnızca imam değil bilim adamı yetiştiren kurumlardır. Öğrencilerimizin gayretli çalışmalarında görünen o ki çok güzel ve farklı projeler ortaya çıktı. Bunu şu anlamda çok değerli buluyoruz, halkımızın ön yargısında imam hatip liseleri yalnızca imam yetiştiren bir kurum olarak görmekteler” dedi.

Geçmiş tarihlerde tıp fakülteleri, hukuk ve işletme gibi birçok alana öğrenci kazandırdıklarını ifade eden Özden, “Aslında okullarımız hem dini ilimler sahasında hem müspet ilimler sahasında kendini yetiştiren bir kurumdur. Geçmiş tarihimize de baktığımızda tıp fakülteleri, hukuk, işletme gibi çok farklı alanlara öğrenci yetiştiren okullardan birisiyiz” diye konuştu.

Bilim Şenliği’nde sergilenen projeleri tek tek inceleyen İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Aksu ise, okulun idareci ve öğretmenlerini tebrik ederek öğrencilere başarılar diledi.

Fen ve Teknoloji öğretmeni Ayten Kutlu’nun öncülüğünde yapılan Şenlikte öğrencilerin yaptığı bir birinden güzel eserler katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.