Mustafa Koç'a veda

Mustafa Koç'a veda

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

 

21 Ocak Perşembe günü, evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 56 yaşındaki Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı. Mustafa Koç'un tabutunun üzerine Sadberk Hanım müzesinden getirilen bordo renkli bir Osmanlı Sancağı örtüldü.

Cenazeye iş, sanat ve spor dünyasından büyük katılım oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da törene katıldı. Koç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde yapılan cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. 
 

Koç'un eşi Caroline Gireud Koç, kardeşleri Ömer Koç ve Ali Koç ile aile üyelerinin boyunlarında 'Seni unutmayacağız Mustafa Koç' yazılı atkılar olduğu görüldü. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ndeki törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan Koç Ailesine taziyelerini sundu.


İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE YAPILDI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için ilk tören Üsküdar’daki Koç Holding binasında tören düzenlendi. Saat 09.30 sıralarında başlayan tören 10.15 sıralarında sona erdi. Basına kapalı gerçekleşen törene Koç’un ailesi, akrabaları ve çalışanları katıldı. 

Tören sonrasında Koç'un cenazesi Ali Koç ve Ömer Koç'un omzunda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. 

OSMANLI SANCAĞI İLE UĞURLANDI

Törenin ardından Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisine getirildi. 

Mustafa Koç’un tabutunun üzerine, babaannesi Sadberk Hanım'ın  adına kurulan Sadberk Hanım Müzesi’nde muhafaza edilen aileye ait Osmanlı sancağı örtüldü. Kırmızı renkli sancağın üzerinde "Hak ve gerçek olan kainatin sahibi Allah'tan baska ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed onun elçisidir’ yazdığı öğrenildi. Aile geleneğince aynı sancak Vehbi Koç ve 2003 yılında hayatını kaybeden hala Sevgi Gönül’ün cenazelerinde de kullanıldı 19. yy sonu 20. yy başına ait olan sancak, Sadberk Hanım Müzesi’nde sergileniyor. 

 

Öte yandan Mustafa Koç’un cenazesinin Marmara  İlahiyat camiinin yeniden inşa edilmesinin ardından camiden kaldırılan ilk cenaze olduğu öğrenildi. Caminin tamamlanması ve musalla taşının yerleştirilmesi gibi işlemler Mustafa Koç’un vefatının ardından hızla yapılarak cenaze törenine yetiştirildi. Törenin düzenleneceği caminin çevresinde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.