Mustafa Savaş: Aydın’ı Ortak Akılla Hep Birlikte Yöneteceğiz

Mustafa Savaş: Aydın’ı Ortak Akılla Hep Birlikte Yöneteceğiz

Aydın’ı hak ettiği seviyeye yükselteceğini, bulunduğu her platformda dile getiren AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, 30 Mart sonrasında Aydın’ın ya büyük bir köy ya da isminin de kendisinin de büyük bir şehir olacağını belirtti.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahattin Çetindoğan’ı makamında ziyaret eden Mustafa Savaş, esnaf odaları başkanlarının sorunlarını dinledi. Aydın’ı kalkındırmak için gereken tüm çalışmaları tamamladıklarının altını çizen Savaş, ildeki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve esnaf odalarının da görüşlerinin alınarak projelerin hayata geçirileceği sözünü verdi. Planladıkları kalkınma hamlesinin hayata geçirilebilmesi için Belediyenin organizasyon yapısında değişiklik yapılmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Savaş, “Öncelikle büyük düşünecek, halkın da küçük düşünmesinin önüne geçecek bir yönetim gerekiyor. Kapısını vatandaşa kapatmayacak bir yönetim anlayışıyla geliyoruz. Esnafımızın sorunları çok büyük. Onların da sorunlarını dinleyecek bir anlayışla geliyoruz. Mevcut Belediyenin sizleri yok saydığını çok iyi biliyoruz. Projelerimizin temelinde sizler varsınız. İnsanlarımız var. Biz Aydın’ı sizlerle el ele vererek hep birlikte kalkındıracağız” dedi.

“SİZİ YOK SAYAN, KALKINMAYI BALTALAR”

Aydın’ın kalkınmasının üretimden geçtiğine dikkat çeken Savaş, Aydın’a çekecekleri yatırımlarla tüm esnafı da kalkındıracaklarını söyledi. Aydın’ın 11 yılda 11 milyarlık bir yatırımla en fazla devlet desteği alan ilk beş ilden birisi olmasına karşın gelişmişlik endeksinde ilk yirmi içerisinde bulunmayışının en büyük nedeninin mevcut belediye yönetimi olduğunun altını çizdi. Esnafın korunarak kalkındırılacağını ifade eden Mustafa Savaş, “Fırıncımızla, minibüsçümüzle birlikte hayata geçireceğimiz projelerde kimseyi mağdur etmeden vatandaşlarımızın sorunlarını aşacağız. Biz sizlerle birlikte el ele vererek ekmek, su, ulaşım ve istihdam sıkıntılarını aşacağız. Bu ilde hep birlikte yaşıyoruz. Aydın küçük düşünmeye mahkum edilmiş. Aydın’ı ve Aydınlıyı bu esaretten kurtaracağız. Sizi yok sayan bir mevcut belediye başkanı kalkınmanın önündeki en büyük engeldir. Buraya profesyonel bir yönetim anlayışıyla sizlerle birlikte çalışmaya getiriyoruz. Bizler Aydın aşığı olarak ve sizlerin hizmetkarı olarak yola çıktık. 10 milyon turist, 65 bin istihdam ve 5 milyar dolarlık bir ihracat hedefimiz var. Bu hedeflere hep birlikte ulaşacağız” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKMEĞİ DE SİZLERLE BİRLİKTE ÜRETECEK”

Daha besleyici, daha çok çeşit ve daha ucuza ekmek söylemiyle vatandaşta büyük bir heyecana neden olan Savaş, Büyükşehir Belediyesi’nin fırıncılarla el ele vererek ortak çalışmalarla bu hizmetleri sunacağını söyledi. Fırıncı esnafının mağdur edilmeyeceği sözünü veren Savaş, “Biz güzel bir organizasyon yapısı kuruyoruz. Birliklerle, kooperatiflerle sizlerin de esnaf kimliğinize zarar vermeden çok daha fazla kalkınacağınız bir organizasyon yapısı inşa edeceğiz. Sizleri de bu yapının merkezine koyuyoruz. Ne sizi mağdur bırakacağız, ne de vatandaşımızı daha ucuz, daha kaliteli ekmekten mahrum edeceğiz. Biz Aydın’a; işi, aşı, kaliteli hizmeti sizlerle birlikte el ele vererek sunmaya geliyoruz” dedi. AYESOB’ın desteğinin kendileri için çok önemli olduğuna dikkat çeken Mustafa Savaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizlerin dillendirdiği projeleri başaramazsınız diyorlar. Sizlerle el ele verdikten sonra neden başaramayalım. Biz sizler için özel Sivil Toplum Merkezleri kuracağız. Buralarda tüm sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz ofisler tahsis edeceğiz. Sizlerle anlaşarak, esnafımızı mağdur etmeden vatandaşımıza ücretsiz pazar servisleri getiriyoruz. Özel meslek kursları açıyoruz. Kaybolmaya yüz tutan mesleklerimizi koruyup gelecek nesillere taşıyacağız. Biz Aydın’ı yarınlarımız için yeniden inşa etmeye geliyoruz. Bizlerin çalışması hep şeffaf olacak. Medya her adımımızı denetlesin ve projelerimizin takipçisi olsun istiyoruz. Bizim kendimize güvenimiz sonsuz. Bizde her şey şeffaf olacak. Sizlerin de büyük desteğiyle Aydın’ı bu ülkenin en gelişmiş ilk on ilinden birisi yapacağız”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.