Mut’ta Kayısı 8 Liradan Alıcı Buluyor

Mut’ta Kayısı 8 Liradan Alıcı Buluyor

Mersin’in Mut ilçesinde erkenci sofralık turfanda kayısının kilosunun 7 ila 8 TL’den alıcı bulması üreticiyi sevindiriyor.Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, hasat ile birlikte kayısı fiyatlarının üre...

Mersin’in Mut ilçesinde erkenci sofralık turfanda kayısının kilosunun 7 ila 8 TL’den alıcı bulması üreticiyi sevindiriyor.

Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, hasat ile birlikte kayısı fiyatlarının üreticinin yüzünü güldürdüğü belirterek, "Mut sebze ve meyve konusunda çok zengin bir coğrafyaya sahip. Mut’ta üretilen meyvelerin kaliteli olmasından dolayı halimize Türkiye’nin her yerinden ihracatçı gelmekte. Bundan önceki yıllarda İstanbul, İzmir ve Ankara illerimizden talep olurdu. Şimdi ise Türkiye’nin her yerinde pazar payımız mevcut” dedi.

Kayısının Romanya, Ukrayna ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyleyen Çelik, "Bu yıl kayısı altın yılını yaşamaktadır. Kayısı ve eriğin geçen yıllara oranla fiyatının kat kat üstünde. Bu yıl kayısı çok kaliteli. Üreticimiz kaliteli ürün yetiştirmenin karşılığını fazlasıyla alacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar ise, ilçede ağırlıklı olarak Precoce de Thriyinthe, Septik, İtalyan tokalı, Tokaloğlu, Bebeko, Karacabey, Ninfa, Mogador, Şekerpare ve Çağataybey cinsi kayısı üretildiğini belirterek, bu yıl kayısıda bereketli bir yıl olacağını söyledi. Acar, "Mut’ta açıkta üretilen kayısı satışı pazardaki yerini aldı. Bugün itibariyle 7 ila 8 liradan tüccarlar tarafından alıcı buluyor. Bu yıl kayısıda 80 bin ton rekolte ve 30 bin ton üzerinde de ihracat bekleniyor. İç ve dış piyasada büyük bir canlılık var. Bu yıl çiftçimiz hasattan çok memnun kalacak ve geçen yıllara oranla emeğinin karşılığını fazlasıyla alacak. Geçen yıl Mut’ta 20 ihracatçı firma sebze halinde kayısı alımı yaptı. 10 gün sonra bu firmaların yine ihracat çalışmaları başlayacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.