Müzik eşliğinde ‘Tenis’ eğitimi alıyorlar

Müzik eşliğinde ‘Tenis’ eğitimi alıyorlar

Hayata geçirdiği farklı etkinliklerle okul öncesi eğitiminin vazgeçilmez markası haline gelen Özel 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü faaliyetlerine bir yenisini ekledi.

Hayata geçirdiği farklı etkinliklerle okul öncesi eğitiminin vazgeçilmez markası haline gelen Özel 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Okulda eğitim gören öğrenciler Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde tenis eğitimi almaya başladı.

• SPOR, ÇOCUĞUN YARDIMLAŞMA DUYGULARINI GELİŞTİRİR

Okul Müdürü Esin Ülkü Beyazıt, sporun bir eğitim aracı olarak çocuğun her yönden gelişmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Beyazıt, sportif oyunlara bir ekip üyesi olarak katılan çocuğun yardımlaşma, beraber çalışma, diğer ekip elemanlarına ve oyun düzenine saygılı olma gibi duygularının geliştiğine dikkat çekti.

• GÜNÜMÜZDE ÇOCUKLARIN HAREKET ALANLARI SINIRLI

Esin Ülkü Beyazıt, “2-6 yaş gruplarına yönelik okul öncesi eğitim veren bir kurumuz. Okul olarak, ‘Çocukluk Döneminde Spor’ kavramıyla öğrencilerimizin fiziksel kapasitesinin gelişimine yardımcı olacak, kendine güvenini sağlayacak, cesaretini arttıracak, kurallara uymayı ve başkalarının haklarına saygı göstermeyi öğretecek oyun formunda çalışmalar yapıyoruz. Çünkü oyun çocuğun her alanda serpilmesine ve kişilik kazanmasına olanak sağlayan bir etkinliktir. Özellikle günümüzde çocukların hareket alanları son derece sınırlıdır. Apartman dairelerinde yaşayan, okula servisle giden, televizyon ve bilgisayar karşısında vakit geçiren çocuklar fiziksel oyunlara hasret kalmıştır. Oyun, jimnastik ve sportif çalışmalar bütünü ile kişinin bedence sağlam, fikirce uyanık, ruhen sağlıklı olmasına yöneliktir.  Düzenlenen sportif oyunlar içinde çocuk kendi bedenini tanır, yeteneklerinin farkına varır. Başarabileceği ve başaramayacağı hareketleri, emniyetli bir ortamda öğrenerek gereksiz tehlikelerden uzak duracak deneyimler edinir. Kendi yaşında çocuklarla bir arada, paylaşma ve yardımlaşmayı öğrenir. Sorumluluk alma ve düzenli çalışma alışkanlığı edinir. Sporla işbirliği ile rekabetin birlikteliğini kavrayan çocuğun özgüveni de farklıdır” ifadelerini kullandı.

• ‘TENNİS WHİZZ’ PROGRAMI UYGULANIYOR

Özel 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü öğrencilerine eğitim veren Tenis Eğitmeni Doğan Karaburun ise, derslerin doğa ile iç-içe, şehir gürültüsünden uzak bir ortamda, müzik eşliğinde verildiğini söyledi. Karaburun, uygulanan ‘Tennis Whizz’ programının 6 yaş ve daha küçük çocukların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimlerini sağlayan okul öncesi atletik beceri gelişimi ve tenis eğitim programı olduğunu kaydetti. • HABER: M.Şevket ALTINAYAR

20140806_130232hvds.jpg

20140806_135743hvds.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.