Naylon poşetler yerine nostaljik çantalar geri dönüyor!

Naylon poşetler yerine nostaljik çantalar geri dönüyor!

Kirlilik ve israfa karşı önlem kapsamında naylon poşetlerin ücretli hale getirilmesi ile birlikte nostaljik çantalar çarşıya pazara geri dönmeye başlıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, çevrenin korunmasına yönelik teklif kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre, plastik alışveriş poşetleri ücretli olacak. Ücretin en az 25 kuruş olması öngörülüyor. Ücreti, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca oluşturulacak komisyon her yıl güncelleyecek. Plastik poşetlerin ücretsiz olduğu satış noktalarına para cezası kesilecek. BMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.Plastik alışveriş poşetleri, market kasalarında tüketiciye ücretli olarak verilmeye başlanıyor olması ile birlikte gelin çeyizlerinde bile yer alan pazar çantaları ev hanımlarının yine gözdesi haline geldi. Çevrenin korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi için naylon poşetin azaltılması amacıyla ücretli hale getirilmesi özellikle orta halli vatandaşları düşündürürken öte yandan kirliliğin önüne geçilmesi için başlatılan uygulama bu yönü ile de sevindirdi.

NOSTALJİK ÇANTALAR REVAÇTA

Çine'de yaşayan 57 yaşındaki Gülizar Yaşa, "Bedavaya aldığımız poşetler şimdi paralı oluyor. Bir poşeti 25 kuruşa vereceklermiş. 3, 4 poşet bir ekmek parası. Eskiden bizim rengarenk pazar çantalarımız vardı, hal böyle olunca onları sakladığımız yerden çıkarttık. Çantalarımızı yine yanımızda alışverişe götüreceğiz. Naylon poşetler çevreye zarar veriyormuş bunun ile mücadele edilmesi de güzel bir gelişme ama her alışveriş yaptığımızda poşete verecek paramız yok" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.