Naz-Naz'ın maçları artık canlı yayınlanacak!

Naz-Naz'ın maçları artık canlı yayınlanacak!

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD), Spor Toto 2. ve 3. Lig maçlarının canlı yayınlanması için TFF TV projesini önerdi.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, Spor Toto 2. ve 3. Lig maçlarının canlı yayınlanması için oluşturulan TFF TV projesini kamuoyuyla paylaştı.

TPFDden TFF TV projesi
TPFD tarafından paylaşılan projenin detayları şöyle:
TFF TV projesi nedir?
Alt Ligler canlı yayınları projesi, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig için tüm maçların canlı yayınlanması, maçların hafta içi ve hafta sonuna dağıtılması ve futbol kulüpleri ile futbolcuların daha görünür kılınmasın sistematik hale getiren bir platformdur.
Neden TFF TV ?
Maçların canlı yayınının kulüplere, futbolculara, hakemlere ve TFF’ye önemli katkıları olacaktır. Maçların canlı yayını, oyuncuların maça daha iyi konsantre olmalarını sağlar ve performansı arttırır. Maçları izlemek isteyen aileler, taraftarlar ve basın için büyük kolaylık sağlayarak ilginin artmasına sebep olur. Aynı gün ve aynı saatte oynayan, rakibini izleyemeyen Teknik Adam, Analiz Ekibi ve Scout’lar için hayati önem taşır. Canlı izlenen oyuncular için bilinir olma ve transfer olma yüzdesini arttırmayı sağlar. Bu sayede kulüpler elindeki oyuncuları daha rahat transfer edebilir. Hafta içi oynanan ve canlı yayınlanan maçlar, organizasyon yükünün azalmasının ötesinde kulüplere ciddi İddia getirisi sağlayacaktır. Canlı verilen maçların bir önemli faydası da, oyuncu ve kulüplerin alacağı cezalarda doğru savunma yapma şansı verir ki bu durum alt ligler için ciddi bir sorundur. TFF TV üzerinden verilen maçlar, taraftarın, oyuncunun ve yöneticinin daha dikkatli davranmasını ve bir takım olayların önüne geçmesini sağlayacaktır. Spor Toto 2. ve 3. Lig maçlarını TFF TV üzerinden vererek, kendilerini bu güzel oyunun dışında hisseden futbolculara ve kulüplere değer verdiğimizi gösterir. Spor Toto 2. ve 3. Lig'de maç yöneten hakemlerin daha ciddi kontrol edilmesi ve MHK tarafından daha iyi değerlendirilmesi sağlanır. Geçmiş yıllarda yaşanan maç manipule etme benzeri durumlara karşı maçların canlı yayınlanması ciddi caydırıcı etkisi olur. Taraftar, Scout, Menajer, Antrenör, Oyuncu ve tüm paydaşların maçın oynanacağı lokasyondan bağımsız olarak tek bir platformda maç yayınlarına ulaşması sağlanır. Liglerdeki görüntülerin arşiv kayıtlarında bulunması ve bunun ileriki yıllarda getireceği faydalar önemlidir. Sosyal medya sayesinde kulüplerin ve gönüllü taraftarların yeni taraftar kazanmasına kolaylık sağlamasını sağlar. Wyscout ile işbirliği yapılarak oyuncu takibi ve piyasa değerlemesi için objektif bilgi bankası oluşturulur. Maç yayınlarını satın almak isteyen yerel kanallar veya platformlara sayesinde ilk planda cüzi de olsa gelir sağlanması.
YAYINLAR NASIL YAPILACAK
Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig’de her hafta oynanacak toplam 45 maçın tamamının yayını canlı yayın aracı ile yapılacak. Maçların sonunda Mixzone’da Teknik Adam ve futbolcular ile röportajlar yapılacak, basın toplantıları canlı verilecektir. Yayınlar anlık olarak internetten bir platform üzerinden canlı yayınlanacaktır. İstenirse yüzlerce yerel kanala anlık olarak servis edilebilir. Her maça 1 canlı yayın aracı, 2 profesyonel personel kontrolünde canlı yayın kamerası, spikersiz, logosuz ve canlı yayınların anlık olarak TFF TV’den, yerel TV kanallarına veya mobil uygulamalara servis edilecek şekilde hazır olmasını içerir. Teklifler bu şartları içermektedir.

KAYNAK:İHA / HABER EDİTÖRÜ:EGEHAN ERKÜN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.