NAZENDER KORONAVİRÜSÜNE KARŞI DESTEK İSTEDİ

NAZENDER KORONAVİRÜSÜNE KARŞI DESTEK İSTEDİ

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) koronavirüse (COVID-19) karşı mücadelede engelliler için eğitimli bir ekibin sahada olmasına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

GÜNAY PABUŞÇU-Yeni tip koronavirüse karşı mücadelede tedbirler üst düzeye çekilirken salgına yakalanma riski ülkeyi tedirgin etmeye devam ediyor. Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı koronavirüsü ile mücadelede kapsamında açıklamalarda bulundu.

“EĞİTİMLİ BİR EKİBİN SAHADA OLMASI GEREKTİĞİNİ BİR KEZ DAHA YİNELEMEK İSTİYORUZ”
Nazilli'de mücadelesini verdikleri “Engelli Erişilebilirliği” konusunun sadece şehrin fiziksel yapısı ile alakası olmadığını ifade eden Yazıcı, “Doğal Afetlerde; deprem, sel gibi salgın hastalıklar ile mücadelede de erişilebilirliğin sağlanması lüzum olduğu bir kez daha bu koronavirüs mücadelesinde görülmüştür. Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) olarak koronavirüs  ile mücadelede neler yapılması, nasıl korunması gerektiği konusunda üyelerimize ve ulaşabildiğimiz engellilere toplu mesaj atarak sosyal medya sayfalarımızdan gerekli bilgilendirmeyi yapıyoruz. Ama bunu yeterli olarak görmüyoruz. İşitme, Görme, Fiziksel, Zihinsel ve diğer engel gruplarında olan engellilerimiz için bilgilendirme yardım ve acil müdahale için bu konuda eğitimli bir ekibin afet durumlarında sahada olması gerektiğini bir kez daha yinelemek istiyoruz” belirtti.
 

“ENGELLİ ERİŞİLEBİLİRLİĞİ VE ENGELSİZ BİR ŞEHİR İÇİN”
Açıklamasına Nazilli gibi 40 ilden büyük bir şehir için bu çok geç kalınmış bir oluşumdur diyerek devam eden Yazıcı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana dile getirdiğimiz Nazilli Belediyesi bünyesinde kurulması gereken ‘Engelliler Birimi’nin önemi bugünlerde daha da belli olmuştur. Bu konuda eğitilecek belediye personeli ile hem şehrin fiziksel yapısı hem de afetlerde engelli erişilebilirliğinin sağlanması şuan için külfet gibi görülebilir ama bu idarecilerin vicdani ve yasal sorumluluğu olduğunu dile getirmek istiyoruz. Belediyemiz ve konu ile alakalı resmi kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla proje hazırlanıp 82 mahallemizde kaç engellimiz var ise bunların engel durumlarına göre gruplandırılması, afet durumlarında kime nasıl müdahale edileceği gibi durumların önceden bilinmesi gerekmektedir. Bu yapının oluşumunu ne kadar hızlandırırsak, o kadar başarılı oluruz. Bu konuda yetkili kurumları ve mercileri göreve davet ediyoruz. Engelli Erişilebilirliği ve Engelsiz bir şehir için desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.