NAZENDER'den vekillere çağrı

NAZENDER'den vekillere çağrı

Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER), Nazilli’de yaşayan 400’e yakın engelli yakınlarının sigortasının devlet tarafından ödenmesi için çalışma başlatılmasını talep etti.

NAZENDER, engelli yakınlarının sigortasının devlet tarafından ödenmesine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

Katlı otoparkın arkasındaki NAZENDER bürosu önünde gerçekleşen açıklamaya, engelli vatandaşlar ile yakınları katıldı. Aydınlı milletvekillerine seslenen NAZENDER üyeleri, Türkiye’de 400 bin, Nazilli’de yaşayan 400’e yakın engelli yakınlarının sigortasının devlet tarafından ödenmesi için çalışmalarını istedi.

"VEKİLLERİMİZDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Basın açıklamasını gerçekleştiren NAZENDER Başkanı Murat Alcacı, Aydınlı vekillere seslenerek, engelli vatandaşlar ile yakınlarının daha rahat bir yaşam sürmesi için yardım taleplerini dile getirdi. Alcacı, şunları söyledi:

“2011- 2013 yıllarında Torba Yasasına eklenen Türkiye’de yaklaşık 9 milyon özürlünün, “ Ağır özürlü” şartı aranmaksızın bakım sigortası sistemine yönelik çalışmalar hala başlatılmadı. Yaşlı ve özürlü yakınına baktığı için Türkiye’de 400 bine yakın Nazilli’de de 400 kişiye yakın engelli yakınlarımız çalışamadıkları için mağdur durumdalar ve emekli hakları olmamaktadır. Özürlü ve engelli yakınına baktığından dolayı asgari ücret düzeyinde aylık ödense de bu arkadaşlarımız yaşlı ve özürlü yakınına baktığı için sigortasının devlet tarafından ödenmesi için bu basın açıklamasını gerek gördük. Bizlerde kısa adı NAZENDER olan Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği olarak tüm Aydın milletvekili büyüklerimize sesleniyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Nazilli’mizde 400’e yakın engelli arkadaşlarımızın sorunlarının TBMM’de dile getirilerek bizlerin sorunlarıyla ilgilenmelerini istiyoruz.” 

(MEHMET ALİ CİNTOSUN)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.