Nazilli 4.Modern Kapalı Pazar Yerine kavuşuyor

Nazilli 4.Modern Kapalı Pazar Yerine kavuşuyor

Nazilli Belediyesi tarafından geçen yıl inşaatına başlanan Turan Mahallesi Kapalı Pazar Yeri İnşaatında sona gelindi. Nazilli Anadolu Lisesi kuzeyinde bulunan Kapalı Pazar Yeri’nin bitmesiyle vatandaşlar ve pazarcı esnafı rahata kavuşuyor.

Yapımı tamamlanan Kapalı Pazar Yeri, çelik konstrüksiyonlu direkler üzerine 5500 metrekare alanda yapıldı. Pazar alanı içerisinde vatandaşların ve pazarcı esnafının işini kolaylaştıracak şekilde güvenlik odası, ekspertiz odası, mescit, çay ocağı ve bay- bayan tuvaletler yer alıyor.  İnşası tamamıyla biten pazar alanı devam eden çevre düzenlemelerinin bitirilmesinin ardından hizmete girecek.  Cumartesi günleri Pazar olarak faaliyet gösterecek. Pazar alanı haftanın diğer günlerinde de vatandaşlara ücretsiz  otopark hizmeti sağlayacak.

dsc_9044.jpg

Turan Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin hizmete girmesi ile Nazilli’de Cumartesi günleri Turan Mahallesi sokaklarında kurulan Pazar ile Pazartesi günleri Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulan Pazar, bu alana taşınarak vatandaşa Cumartesi günleri hizmet verecek.  Bu sayede mahallelerde, sokak aralarında ve açık alanda kurulan pazarların başta trafik düzenini bozması ve gürültü kirliliğinin oluşması gibi olumsuz etkilerinin önüne geçilecek.

Nazillinin 4. Kapalı Pazar Yerinin vatandaşlara şimdiden hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi’nin her yönü ile vatandaşlarını düşünerek çalıştığını söyledi.

Başkan Alıcık: “Nazilli büyük bir şehir bu nedenle Nazilli’de hemen hemen haftanın her günü bir pazar görmek mümkün. Pazar yerlerinde vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılarken Nazilli içinden ve dışından gelen esnaflarımız da malları sergileyerek satış yapmaktalar. Kapalı Pazar alanlarımız sayesinde yağmurlu ve sıcak havalarda vatandaşlarımızla beraber esnafımız da mağdur olmadan alışverişlerini yapabilecekler. Modern bir pazar alanı olarak inşa ettiğimiz Turan Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde uzman incelemesi odası zabıta odası, mescit tuvaletler ve çay ocağı bulunuyor. Pazar yerimiz tüm Nazilli halkına ve pazarcı esnafımıza şimdiden hayırlı olsun.”dedi.

HABER: Neslihan Akgün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.