Nazilli Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu!

Nazilli Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu!

Nazilli'de kesin olmayan sonuçlara göre seçimin kazananı Millet İttifakı Adayı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan olurken, Nazilli Belediye Meclis Üyeliği ve Büyükşehir Meclis Üyeliği sıralaması da belli oldu.

Nazilli'de iki dönemdir başkanlık yapan ve üçüncü dönem için yeniden göreve talip olan Cumhur İttifakı Adayı Haldun Haluk Alıcık'ın yerini kesin olmayan sonuçlara göre İYİ Partili Kürşat Engin Özcan aldı. 115 bin 131 seçmenden 99 bin 11 seçmenin oy kullandığı Nazilli'de Belediye Başkanlığı seçimi yüzde 48'e, yüzde 44 olarak sonuçlanırken belediye meclis üyesi adaylarının oy pusulaları da netlik kazanmaya başladı. 

6 BİN 349 KİŞİ MECLİS ÜYESİ ADAYLARINA OY VERMEDİ
Meclis üyesi adayları için oy kullanan kişi sayısı 92 bin 662 olarak ortaya çıktı. Bu sonuca göre sandık başına giden 6 bin 349 kişi meclis üyesi için oy kullanmadı. Nazilli İlçe Seçim Kurulu Başkanı Selahattin Afşin meclis üyesi için oy kullanmayan vatandaşların büyük çoğunluğunun bunu bilinçli olarak yapmış olabileceğini söyledi.
Nazilli’de İYİ Parti 43 bin 675, MHP 40 bin 358, Vatan Partisi 4 bin 985, HDP 3 bin 827, Saadet Partisi bin 823, BBP 842, DSP 675, TKP 386 ve Şükrü Yıldırım 78 oy almıştı. Sonuçların ardından belediye meclis üyesi sıralaması belli oldu. Belediye başkanlığı seçimini kazanan İYİ Parti, meclise kontenjandan 3 isim fazla soktu. Nazilli Belediye Meclisinde 18 koltuk Millet İttifakı üyelerinin, 13 koltuksa Cumhur İttifakı üyelerinin oldu. Büyükşehir Belediyesi meclisine ise Millet İttifakı 4, Cumhur İttifakı ise 2 isim yazdırdı.
Kesin olmayan sonuçlara göre Nazilli Belediyesi Meclisi şu isimlerden oluştu:

Millet İttifakı; Ulvi Yıldırım Karaman (kontenjan), Mustafa Tınaz (kontenjan), Mehmet Bingül (kontenjan), Kadir Mutlu, Soner Yelkovan, Fatih Pehlivan, Mert Öreroğlu, Cihan Doğan, Ali Gölgesiz, Adnan Dönmez, Tuncay Ayaz, Erol Angın, Hakkı Siber, Ali Özgedik, İsmail Civlez, Gönül Öztürk, Bülent Burmaoğlu, Yezdan Yıldırım.
Cumhur İttifakı; Mustafa Akkaya, Bülent Sayar, Hulki Karakaya, Ali Ertürk, Erkin Özbek,Hasan Hüseyin Eren, Esin Ülkü Beyazıt, Semih Sezer, Hilmi Volaka, İrem Gürsoy, Mehmet Demirel, Serpil Ateş Akkaya, Ahmet Uluhan.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri şu isimlerden oluştu:
Ulvi Yıldırımkaraman (Millet İttifakı), Kadir Mutlu (Millet İttifakı), Mustafa Akkaya (Cumhur İttifakı), Soner Yelkovan (Millet İttifakı), Bülent Sayar (Cumhur İttifakı), Fatih Pehlivan (Millet İttifakı)- (Hedef Gazetesi)

11-012.jpeg

22-007.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.