Nazilli Belediyesi Halkın Eğitimi İçin Hizmet Verecek

Nazilli Belediyesi Halkın Eğitimi İçin Hizmet Verecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayat boyu öğreniyorum projesi kapsamında Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu arasında yeni bir protokol imzalandı.

Kaymakam Mehmet Okur’un makamında düzenlenen protokol İmza törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şakir Taşkıran katıldı. Kaymakamlık makamında imzalanan yeni protokol gereği Nazilli Belediyesi ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde halkın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda Nazilli Merkezi ile tüm uzak ve yakın mahallelerin de Nazilli Belediyesine ait bina ve tesislerinden faydalanarak sosyal, kültürel, mesleki kurslar düzenlemek. Açılacak kursların daha geniş kitlelere duyurulmasında belediye imkânlarından faydalanmak, daha çok insanın halk eğitimi merkezi işbirliğiyle açılacak kurslardan faydalanmasını sağlamak. Yapılan çalışmaların sonunda da insanımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında çalışanların niteliklerini artırmak, istihdama katılacaklara mesleki eğitimler verilerek belge almalarını sağlamak.

Ayrıca bu protokol ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi işbirliğinde düzenlenecek kurslar ile ilgili planlama, organizasyon, kursiyer, kayıt-kabul, kurs yeri temin ve sertifika tanzimi, program, eğitim-öğretim, rehberlik, denetim ve öğrenci teminine ilişkin esas ve yükümlülükleri kapsıyor. Vatandaşın eğitimi noktasında ülkenin bütün imkânlarını seferber etmek olduğunu belirten Mehmet Okur,’’Nazilli Halk Eğitim Merkezimiz ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Nazilli Belediyesi arasında yer alan Nazilli’nin fiziki şartlarını Halk Eğitim Merkezi yararına sunulması açısından protokol imzalıyoruz. Amacımız burada vatandaşın eğitimi noktasında ülkenin bütün imkânlarını seferber etmek. Bu doğrultuda da Halk Eğitimi Merkezimizin açacağı kurslarda Nazilli Belediyesine ait mekânlar vatandaşımızın hizmetine açılmış olacak. Ümit ediyorum ki geçen seneye nazaran bu sene daha çok başvuru alacağız. Başarılı kurslara imzamızı atacağız. Değerli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederiz. İmzaladığımız protokolle Belediyemizin mekânları 3 yıllığına Halk Eğitimi Merkezine açılıyor. Bu önemli bir imkân. Bildiğiniz üzere Halk Eğitim Merkezimiz fiziki şartları itibariyle kısıtlı imkânlarla çalışıyor. Bazı hizmetleri de dışarıda veriyoruz. Bu protokolle hem bu alanlar çoğalıyor, hem de vatandaşlarımıza kendi yerleşim birimlerinde, Halk Eğitimi Merkezimizin Hizmetlerinden kolay bir şekilde faydalanacak. Nazilli kazanacak. İhtiyaç olduğunda belediyemiz halkın eğitimi için hizmet verecek’’dedi. Nazilli Belediyesi olarak Nazilli Belediyesine ait bina ve tesislerinden faydalanarak sosyal, kültürel, mesleki kurslar düzenlenebilmesi için her zaman desteğe hazır olduklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Bu kurslara sosyal belediyecilik olarak bakıyoruz. Bu tür kursların Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılması daha önemli. Her zaman her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Nazilli Belediyesi Halkın Eğitimi İçin Hizmet Verecek

Nazilli Belediyesi Halkın Eğitimi İçin Hizmet Verecek

Nazilli Belediyesi Halkın Eğitimi İçin Hizmet Verecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.