Nazilli Belediyesi kurutmaları temizliyor

Nazilli Belediyesi kurutmaları temizliyor

Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Devlet Su İşlerine ait kurutma kanalının temizliğini ve menfez çalışmasını tamamladı.

Aşağı Nazilli Sümer Mahallesinde hayvan pazarı ile istisnai tesisler arasında kalan kurutma kanalı, Nazilli Belediyesi tarafından bakıma alınmış, ardından da kanalın üstünün kapatılması için çalışma başlatılmıştı. Devlet Su İşlerine ait üzeri açık olan kanalda öncelikle temizleme çalışmaları yapılarak hayvan pazarı ile istisnai tesislerin arasında kalan 150 metrelik bölümde kutu menfezi yapıldı. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince 2x2 ölçülerinde yapılan beton kutu menfez ve kurutma kanalı kapatılarak kanal suyunun beton menfezin içinden geçişi sağlandı. Kanalın üstünün kapatılması ile bölgenin koku ve çevre kirliliğinden kurtulmuş olduğunu belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, kış aylarında yağan yağışlardan kaynaklanabilecek su taşkınlarının da önüne geçileceğini belirtti.

"PROBLEMLERİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR"

Devlet Su İşlerine ait kurutma kanalında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen ve yapılan çalışmalar hakkında belediye başkan yardımcıları İbrahim Özkan, Mesut Erdemir ve Fen İşleri Müdürü Sevkan Pekuğur’dan bilgi alan Başkan Alıcık; “Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl rutin olarak kurutma kanalları ve diğer kanallar temizlenerek ıslahları yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğünün gerçekleştirmiş olduğu bu çalışmalarla kış aylarında yoğunlaşan yağışlar nedeniyle kanalların taşma riski azaltılıyor ve oluşabilecek diğer problemlerin de önüne geçilmiş oluyor. Ayrıca tüm bunların yanında buradaki kanal üzerine yapılan menfez çalışması ile de kanal bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız koku ve çevre kirliliğinden kurtulmuş oldular” dedi.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.