Nazilli Belediyesi'nin İlk İcraatı!

Nazilli Belediyesi'nin İlk İcraatı!

Nazilli'de belediye meclis üyesi ve imar komisyonu üyesi Hakkı Siber'in akrabasına ait parselde imar tadilatını onaylayan ilçe belediyesinin kişiye özel ranta göz yumduğu iddia ediliyor.

HAVADİS HABER-Nazilli Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı 2. oturumunda gündeme gelen imar tadilatı maddesi ilçede son haftaların en çok tartışılan konusu oldu. Dallıca Mahallesi’nde Osman Bayram isimli vatandaşa ait olan cephesi ana caddeye bakan 7 bin 800 metrekarelik 785 parsel, 2007 yılında köy tüzel kişiliği tarafından imar yönünden üçe bölünerek işaretlendi. Ana caddeye bakan cephesi kültürel alan,orta bölümü ise konut alanı ve arka cephesi yeşil alan olarak işaretlenen ada üzerinde konut alanı yasa gereği orta kısımda yer aldığı için ayrık nizam olarak 3 kat imar izni olarak belirlendi.

Yurt dışında yaşayan arazi sahibi o dönemde Aydın Valiliğine bağlı İl Özel İdare Müdürlüğüne  mağdur olduğunu belirterek  itirazda bulundu ancak bir sonuç alamadı.

BÖLGEDE İNŞAAT SEKTÖRÜ HIZLA GELİŞMEYE BAŞLADI

Son dönemlerde inşaat sektörünün de hareketlenmesiyle birlikte Nazilli-İsabeyli yolu üzerinde 7 katlı binalar yükselmeye başladı ve bölgedeki şehirleşme de büyük artış yaşandı.Lüks villa ve rezidansların inşa edildiği bölgede cadde üzerindeki daireler 400-600 bin liradan satılmaya başlandı.

ŞEHİR PLANCISINA İMAR TADİLATI YAPTIRDI

Arazi sahibi Osman Bayram bu yıl Türkiye’ye geldiği sırada bir şehir plancısı ile anlaşarak arazisi üzerinde imar tadilatı yaptırdı.Yeni yapılan imar tadilatına göre 3 bin 800 metrekare konut alanı ayrılan ve 7 bin 800 metre karelik alanın orta kısmında kalan konut alanını cadde üzerine aldırdı.Bayram daha sonra  Ocak 2019 tarihinde Nazilli Belediyesine  müracaatta bulunarak  imar tadilatının onaylanması talebinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMAR MÜDÜRLÜĞÜNDE KABUL EDİLDİ

Arazi sahibinin imar tadilatı değişikliği talebini değerlendiren Nazilli Belediyesi yasa gereği 1/5000 ölçekli imar planı için evrakları  görüşülmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesine gönderdi.

Haluk Alıcık başkanlığındaki Nazilli Belediyesinin, geçmiş dönemlerdeki büyük imar tadilatlarını sümen altı yaparak reddeden Büyükşehir belediyesi her ne hikmetse evrakları 14 gün gibi bir sürede işleme alıp 29 Şubat 2019 tarihinde  onaylayıp Nazilli Belediyesine “bizce uygundur,siz de 1/1000 ölçekli imar planını uygulayın” yazısı gönderdi.

Nazilli Belediyesinde seçim sürecinde askıya çıkan imar tadilatına itiraz olmayınca seçimlere 3 gün kala yani 27 Mart 2019 tarihinde süresi dolarak askıdan indirildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE DEVREYE GİREN İSİM KADİR MUTLU’MU?

Seçimlere kısa bir süre kala Nazilli Belediyesi tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesine gönderilen imar tadilatının bu güne kadar büyükşehir belediyesi tarafında reddedilmesine rağmen Osman Bayram’a ait belgenin onaylanması konusunda Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’na yakınlığıyla bilinen ve onun tarafından Belediye meclis üyeliği listesinin birinci sırasına alınan şimdiki belediye başkan yardımcısı Kadir Mutlu’nun devreye girdiği işlemleri hızlandırıldığı ve büyükşehir belediyesi tarafından kabul edilmesinin sağlandığı ileri sürüldü. 


NAZİLLİ İMAR KOMİSYONUNDA KİMLER VAR?

31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediye başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan başkanlığında toplanan Nazilli belediye meclisinde komisyon üyeleri seçilerek görevlendirildi.Yeni dönemde İmar komisyonuna Millet ittifakından Kadir Mutlu,Mehmet Bingül ve arazi sahibi Bayram’ın yakını olan CHP’li Hakkı Siber ile Cumhur ittifakından Mustafa Akkaya ve Ali Ertürk seçildi.

MAYIS AYINDAKİ MECLİS TOPLANTISINDA APAR TOPAR KABUL EDİLDİ

CHP'li imar komisyonu üyesi Hakkı Siber'in yakınına ait arazide yapılması planlanan imar tadilatı, Mayıs ayının ikinci meclis oturumunun tek gündem maddesiydi. Apar-topar meclisten geçirilen karar tekrar Büyükşehir Belediyesi meclisine gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.